Peter Faber, Bill van Dijk, Marijn Brouwers en Guus Mulder in Parade-Boyband

Peter Faber, Bill van Dijk, Marijn Brouwers en Guus Mulder in Parade-Boyband

Acteurs Bill van Dijk, Peter Faber, Marijn Brouwers en The Voice-finalist Guus Mulder gaan de hoofdrollen spelen in REVIVAL, een nieuwe Parade-voorstelling die deze zomer te zien is in alle steden die het reizende festival aandoet. Het concert vertelt over een boyband die al eeuwen bestaat uit vier generaties mannen. Behalve de vier acteurs werkt ook de Konrad Koselleck Big Band mee aan het stuk. De regie is in handen van Gijs de Lange en Ivo Chundro verzorgt de choreografie.

Dat heeft Brouwers, die het stuk ook heeft bedacht en geïnitieerd, vandaag bekendgemaakt. “Ik wilde spelen met de vaak tijdelijke populariteit van boybands. Wat nou als er een groep zou zijn die bestaat uit meerdere generaties en dus een soort zelfreinigend vermogen heeft om zijn eigen vergetelheid te overwinnen?”

De boyband REVIVAL heeft al eeuwen dezelfde traditie. Om de 20 jaar verandert deze legendarische groep van samenstelling. De oudste gaat weg en een jongste komt erbij. REVIVAL bestaat daardoor uit een man van 80, van 60, van 40 en een van 20 jaar. De mens is vergankelijk maar REVIVAL heeft de eeuwigheid. Met een jonge geest en een oude ziel. Een knallend concert over het leven en de dood, vergankelijkheid en het blijven voortbestaan. Over het eeuwig jong blijven en het nieuwe oud worden.

De muziek in REVIVAL beslaat de periode van 1900 tot nu. Het zijn songs over thema’s als leeftijd, vergankelijkheid en vergane glorie hebben. Het is een mix van vertalingen van bestaand werk en nieuwe, eigen nummers. REVIVAL gaat in première op 22 juni 2015 in Rotterdam en is daar nog te zien t/m 24 juni. Vervolgens staat REVIVAL van 6 t/m 9 juli in Den Haag, van 25 t/m 28 juli in Utrecht en tenslotte van 15 t/m 17 augustus in Amsterdam.

www.marijnbrouwers.nl/revival
www.facebook.com/RevivalopdeParade

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.