Perspresentatie LIESBETH List de musical

Perspresentatie LIESBETH List de musical

Tekst: Mariëlle Hoexum

Vandaag werd in Koninklijk theater Carré onder toezicht van Liesbeth List, de cast van de musical over haar leven gepresenteerd. Renée van Wegberg, die de hoofdrol mag gaan spelen, opende de presentatie met het eerder door Liesbeth gecoverde “laat me niet alleen”. Oorspronkelijk van Jacques Brel. De stem van Renée past fantastisch bij de rol en inclusief de kleding was het net of het daadwerkelijk Liesbeth List was die er stond te zingen. Na dit nummer uit de beginfase van het leven van List volgde een nummer dat later in haar carrière kwam: De verzoening, van Frank Boeijen. Ook dit nummer kwam goed binnen. Waardoor men zeker kan stellen dat de casting ontzetten goed gedaan is.

Jonathan Demoor mocht ook nog een nummer ten gehore brengen. Als het stormt van Ramses Shaffy, want Shaffy heeft in het leven van Liesbeth een belangrijke rol gespeeld en dus zullen ook nummers van hem in de voorstelling terugkomen. Het was een kort stukje, maar dat maakte het niet minder goed uitgevoerd. Demoor zelf ziet een grote uitdaging in zijn dubbelrol. Met aan de ene kant Robert Braaksma, waarover niet zo veel bekend is en aan de andere kant Jacques Brel, waarbij velen wel een beeld hebben.
Toen ook de rest van de cast was voorgesteld zongen ze samen nog de Shaffy cantate. Het klonk prachtig en het plezier straalde er vanaf.
Verder zullen er te zien zijn Julia Berendse, Rolf Koster, Michael Konings, Johnny Barendsen, Job Greuter en Bernice Havenaar.
Volgens Hans Cornelissen wordt deze voorstelling geen documentaire op toneel. Het wordt anders. Hoe het dan wordt? Dat is vanaf september 2017 te zien in theaters door heel het land. Voor meer informatie en de volledige speellijst: www.dommelgraafencornelissen.nl

Foto: Monique Hoffmann

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.