Perspresentatie Dreamgirls

Perspresentatie Dreamgirls

Vandaag was het tijd voor de 1e repetitiedag van de musical Dreamgirls in het Zaantheater in Zaandam. Dit theater is de komende tijd de thuisbasis voor de repetities voor deze nieuwe productie van Albert Verlinde Entertainment.

Het was niet eenvoudig om de rechten van deze productie snel te krijgen. Door het succes van de film werden de rechten van de musicalproductie vastgehouden. Op het moment dat deze rechten vrijkwamen was Albert Verlinde Entertainment er snel bij. Wel willen ze deze productie in een eigen vorm brengen, zoals ze ook bij voorgaande producties gedaan hebben.

Voor deze productie hebben ze gekozen voor regisseur Gijs de Lange. Hij zei meteen ja toen hij gevraagd werd voor deze productie. Het decor van de voorstelling zal eenvoudig zijn en geen grote decorwissels bevatten. Het basisdecor zal bestaan uit het ‘showgedeelte’ en door middel van kleine veranderingen worden er andere locaties gecreëerd. De show zal zich steeds afwisselend stage en backstage afspelen.

De nummers uit de voorstelling worden bij de showgedeeltes niet vertaald en blijven dus gewoon Engelstalig. Buiten het showgedeelte worden deze wel vertaald in het Nederlands omdat ze het verhaal vertellen.

Ook zal de musical deze tour in België te zien zijn met een deels Vlaamse Cast. Dankzij sponsoren en een goede samenwerking met de grotere theaters in Nederland hebben ze vergeleken met Flashdance de tour uitbreiden.

Dreamgirls is vanaf 17 september te zien en zal op Zondag 28 September in première gaan in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.