Perspresentatie De Vergeten Twentse Lente theaterspektakel

Perspresentatie De Vergeten Twentse Lente theaterspektakel

Vroeger was in dit sfeervolle gebouw de Twentsche Bank gevestigd. Op deze plek ‘Twente in Amsterdam’ stellen de cast en creatives zich aan u voor en krijgt u een indruk van dit grootschalige theaterspektakel. Groots wordt het met negen professionele acteurs, dertig semi-professionele acteurs en ensemble leden, twee bijzondere componisten, nieuwe Nederlandstalige muziek uitgevoerd door een fantastische liveband en fanfare, drie verschillende decors waar per voorstelling ruimte is voor meer dan 1.000 bezoekers en de unieke kans om de pauze door te brengen op het toneel, in het decor.

De Vergeten Twentse Lente is een initiatief van actrice Johanna ter Steege (o.a. Spoorloos en De Beentjes van Sint-Hildegard) geboren en getogen in Twente. Samen met Liesbeth Coltof (gelauwerde toneelregisseur in het binnen -en buitenland) hebben zij het idee en concept bedacht van deze voorstelling.

Een hedendaags Twents dorp wordt verrast door een schitterend geschenk. Ze krijgt de beschikking over een erfenis van tientallen miljoenen euro’s. Het is aan de nieuwe burgemeester, Fenna (gespeeld door Johanna ter Steege) de taak dit geld te verdelen. Dan blijkt dat de erfenis rechtstreeks te maken heeft met de oorlog, de April-meistaking die op 29 april 1943 ontstond bij de Stork-fabriek in Hengelo. Alle verhoudingen in het dorp komen op scherp te staan. Wie heeft recht op het geld en wie zeker niet? De rust in het dorp lijkt voorgoed verstoord.

Na het grote succes van theaterspektakel Hanna van Hendrik (gespeeld in 2019 en 2022 en ruim 100.000 verkochte tickets) brengen dezelfde makers vanaf april 2023 opnieuw een grootschalige muziektheaterproductie uit op Vliegveld Twenthe, Enschede: De Vergeten Twentse Lente, erfenis van een opstand. De voorstelling wordt gespeeld in het Twents en Nederlands.

Cast: Johanna Ter Steege, Stefan de Walle, Laus Steenbeeke, Roosmarijn Luyten, Lucretia van der Vloot, Rabbi Jabbi, Wietse Stuiver, Roleyen Tielman en Giulia Radulescu.

Meer informatie: https://www.devergetentwentselente.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.