perspresentatie De man van La Mancha

perspresentatie De man van La Mancha

FOTO’S:©Margot de Heide

Het preview in de presentatie bestond uit de proloog met Dragan Bakema en Huub van der Lubbe, gevolgd door de opening van de voorstelling met de openingsmonolog van Don Quichot en het lied ‘Heer van La Mancha’ en tot slot het nummer ‘De Onmogelijke Droom’ van Don Quichot.

De man van La Mancha
Het verhaal van De man van La Mancha speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld van zijn buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten. 

Don Quichot is een kind van Zuid-Europa, met een naar buiten gericht vizier, kleurrijk, expressief, ontvankelijk, een toegewijd idealist. Zijn ideaal is het voortbrengsel van zijn verstoorde verbeelding die put uit de fantasiewereld van de ridderromans. Dat is de komische zijde van het verhaal. Maar het ideaal blijft in zijn zuiverheid overeind en maakt zijn drijfveren ontroerend. Don Quichot geeft ons wellicht het inzicht dat de wereld niet alleen maar een plek is waar je nu eenmaal terecht komt, maar ook een plek die je kunt maken tot wat het is, met je eigen handen en gedachten.

De volledige cast van links naar rechts op de foto: Maria Martinez Payà, Jeff Heijne, Stefan Rokebrand, Jelmer de Groot, Ruth Sahertian, David van Uuden, Mees Hilhorst, Dragan Bakema, Huub van der Lubbe, Djin Kastje, Doris Baaten, Gino Taytelbaum, Lucretia van der Vloot, Danny Houtkooper, Enora Oplinus, Danique Beijer, Sanne Groenen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.