Perspresentatie Charlie and the Chocolate Factory

Perspresentatie Charlie and the Chocolate Factory

Donderdagochtend werd, door de Theateralliantie, bekend gemaakt wie de rol van Willy Wonka gaat spelen in Charlie and the Chocolate Factory. Deze eer is weggelegd voor Remko Vrijdag. Verder zien we Julia van der Vlugt, Debbie Korper, Peter van Heeringen, Rein Hofman, Aniek Verhoeven, Anne-Marie Jung, Evan van Gessel, Stijn Westenend, Kevin Klein, Rick Bok, Lakshmi Gajadin en Niek van der Deijl. Tevens is er nog een kindercast, Voor elke rol zijn er vijf verschillende acteurs gecast.

Charlie StevensNoah Fontijn
Thomas Koekkoek
Dunyah Diallo
Jurre van der Maat
Tygo Nupoort
 
Caspar Slok  Stef Smits
Tom Wijkamp
Toon Knuvers
Tibbe Gerritsma
Mink Vermeulen
 
Joris TeveeDuco Bunschoten
Fedde Wallenburg
Teun Meester
Loïc Evenblij
Roman Perrier
 
Violet BeauderestOlivia de Vries
Nova Hamel
Jipp Lanting
Thamia Timas Soares
Emma Boom
 
Veruca Peper                  Jikke de Wit
Chiara Deelen
Madelief Adriaansen
Nova Meens
Aimée Floore     

Roald Dahls populairste boek komt tot leven in een spectaculaire musical vol prachtige nummers, een oogstrelend decor en geestig herkenbare personages. Charlie and the Chocolate Factory vertelthet alom bekende verhaal over Charlie die een van de gouden tickets bemachtigt waarmee hij toegang krijgt tot de mysterieuze chocoladefabriek van Willy Wonka. Deze geheimzinnige chocolademaker maakt van de felbegeerde rondleiding een ware beproeving om te bepalen wie zijn opvolger wordt. Een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Na West End & Broadway is deze meeslepende musical nu voor het eerst te zien in Nederland.  Charlie and the Chocolate Factory gaat op zondag 11 september in première in DeLaMar in Amsterdam en is tot en met begin maart 2023 te zien in de grote Nederlandse theaters.

De wereldberoemde Willy Wonka opent de poorten van zijn mysterieuze chocoladefabriek, maar slechts voor vijf gelukkigen die een gouden ticket weten te vinden. Het is de grootste wens van de jonge Charlie om de fabriek te mogen bezoeken, iets waar hij al jaren van droomt en alles voor over heeft. Maar het gezin van Charlie is arm en de kans op het vinden van een gouden ticket is heel klein. Een schril contrast met de vier kinderen uit de welgesteldere milieus, die zonder veel moeite een gouden ticket weten te bemachtigen. Maar Charlie heeft geluk en vindt het laatste ticket. Samen met de vier andere ticketwinnaars gaat hij op een onvergetelijke reis door de wondere wereld van Willy Wonka’s chocoladefabriek. Wat begon als een rondleiding blijkt echter een test van de eigenzinnige Willy Wonka te zijn, om een waardige opvolger als directeur van zijn fabriek te vinden.

Voor meer informatie: https://charliedemusical.nl/de-voorstelling/

Creatieve team

RegieJasper Verheugd 
Choreograaf    Pim Veulings 
Vertaling    Rik van den Bos 
Vertaling liedtekstenThomas van Luyn 
Muzikaal supervisor en arrangeurJeroen Sleyfer 
DecorontwerpJoris van Veldhoven 
KostuumontwerpMattijs van Bergen 
Kap/grime ontwerpCynthia van der Linden 
   
LichtontwerpMike den Ottenlander
Jasper Verhaart
 
Geluidsontwerp   Maarten Houdijk 
Video ontwerpArjen Klerkx 
   
   
Kinderregie spel   Natasha Schalker-Willems 
Kindermuzikaal leider   Marie-Louise Nelemans 
Producent   Rosalie Mohr
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.