Pers presentatie Mozart! De Musical – FotoReportage

Pers presentatie Mozart! De Musical – FotoReportage

Na ‘Elisabeth’ en ‘Dans der Vampieren’ presenteert Music Hall i.s.m. Vereinigte Bühnen Wien de Nederlandstalige bewerking van de internationaal gelauwerde spektakelmusical ‘Mozart!’.

‘Mozart! – de Musical’ vertelt het levensverhaal van de wereldbekende Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791). W. A. Mozart wordt vaak omschreven als een rock star avant la lettre. Hij leefde intens, kort, was eigenzinnig, anti-establishment en genoot volop van de geneugten des levens. Dit ging lijnrecht in tegen de destijds heersende normen en waarden van de elitaire kringen, waarin hij door zijn uitzonderlijke capaciteiten beland was. Mozart voelde zich als artiest niet meer dan een lakei die ten dienste van de adel stond, gevangen in een keurslijf van verwachtingen. Maar in hem brandde het verlangen naar artistieke en persoonlijke vrijheid, om zijn eigen leven te leiden, te dromen, drinken, kaart te spelen en de liefde te ontdekken.

Deze indrukwekkende musical toont de legendarische componist als een fragiel, tastbaar persoon. Een man van vlees en bloed, die worstelt om zich te verlossen van zijn liefhebbende, maar tirannieke vader, van de maatschappij en de verwachtingen.

Vanaf zondag 10 december 2017 kan je in Stadsschouwburg Antwerpen kennismaken met de man achter de legende en ook genieten van de prachtige muziek, gebracht door een live-orkest. Christoph Bönecker is Musical Director en dirigent. Dirk Brossé neemt voor Music Hall de muzikale leiding over dit project.

“Krachtige, moderne muziekstijlen, zoals ballades, ragtime en zelfs rocknummers, worden afgewisseld met originele, subtiele Rococo-thema’s van Mozart”, aldus Dirk Brossé.

Voor liefhebbers van grote spektakelmusicals zoals ‘Les Misérables’ of ‘Phantom of the Opera’ is dit een absolute must see!

‘Mozart! – De Musical’ speelt vanaf 8 december 2017 t/m 7 januari 2018 in Stadsschouwburg Antwerpen.

Vlaamse cast, met Ruben Van keer als Wolfgang A. Mozart.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.