Pers presentatie A New Brain – FotoReportage

Pers presentatie A New Brain – FotoReportage

In juli 2017 speelt De Kernploeg zijn debuutvoorstelling A New Brain. Daarvoor heeft de ploeg een fantastisch team bij
elkaar gekregen: Freek Bartels, Lone van Roosendaal, Eva Poppink, Jonathan Demoor, Tony Neef, Dennis Willekens, Peggy Sandaal en Christanne de Bruijn zijn in een regie van Benno Hoogveld (M-Lab) te zien in deze emotionele en humoristische eenakter. Jeroen Sleyfer en Rosite van der Woude hebben de muzikale leiding en Florus van Rooijen maakt de vertaling.

A New Brain is een autobiografische musical uit 1998 van William Finn. Hoofdpersoon is Gordon Schwinn, een componist die zo vastzit in zijn hoofd dat er iets compleet misgaat in zijn hersenen. Hij wordt afgevoerd naar het ziekenhuis voor een acute operatie. Daarvoor moet niet alleen zijn schedel open, maar ook zijn geest: want hoe gooi je het roer compleet om in je leven? Mede dankzij  – en ondanks – zijn naasten (een bemoeizuchtige moeder, een neurotische beste vriendin, een dromerige partner) aan zijn ziekenhuisbed komt Gordon er langzaam achter wat nu echt belangrijk is in het leven. En dat het allemaal helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn…

Met hun typische New Yorkse humor maakten William Finn (Falsettos, Little Miss Sunshine) en James Lapine (Into the Woods en Sunday in the Park with George met Stephen Sondheim) van deze in eerste instantie heftige vertelling een herkenbare voorstelling vol humor die je zeker aan het denken zal zetten. Want misschien maak jij het jezelf ook wel veel te moeilijk?

De versie van De Kernploeg zal te zien zijn in de NDSM-Loods in Amsterdam-Noord: een spannende en prachtige industriële locatie die speciaal voor A New Brain ingericht zal worden, van het toneelbeeld tot de tribunes en de bars. Maar dat schept vooral ook veel geweldige mogelijkheden!

 

 

 

 
 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.