Performancecollectief La Isla Bonita onderzoekt de toekomst van voortplanting in futuristisch kostuumdrama

Performancecollectief La Isla Bonita onderzoekt de toekomst van voortplanting in futuristisch kostuumdrama

Verwacht een fysiek onderzoek naar wat de toekomst van de mensheid – met focus op seksualiteit en voortplanting – gaat zijn met de naderende technologische vernieuwingen. Een feministisch én wetenschappelijk onderbouwd pleidooi voor lichamelijkheid. Hoe verschuiven de rollen van man/vrouw/non-binair/trans-personen wanneer technologie een belangrijke rol krijgt in het voortplantingsritueel? Gehuld in de draperieën van het hemelbed voor een Aerial dance, schetst La Isla Bonita een scenario waarin vier vrouwen samen een kind krijgen. Wat betekent dit voor het ouderschap? Een voorstelling gemaakt vanuit nieuwsgierigheid naar de toekomst met zijn nieuwe vormen en ideeën over voortplanting.

La Isla Bonita bestaat uit de performers Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé. Het werk van het performancecollectief is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met La Isla Bonita. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (Frascati Producties, 2017). Deze worstelshow kaartte op aanstekelijke manier allerlei clichés aan over vrouwen, mannen en seks. In december 2018 presenteerden zij Atlantis (Frascati Producties), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen. In De Managers (Frascati Producties, 2020), openingsvoorstelling van Over het IJ Festival, onderzocht het collectief macht en al haar rituelen.

concept & spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé scenografie Juul Dekker kostuums Hanne Pierrot geluidsontwerp Marijn Brussaard eindregie Mara van Vlijmen productie Lena Meijer zakelijke leiding Thomas Royé en Marloes Marinussen AI developer Casper Wortmann en Luc Weytingh producent Frascati Producties i.s.m. La Isla Bonita verkoop Via Rudolphi campagnebeeld Lisa Schamlé

Over Frascati Producties

Frascati Producties is het grootste (inter)nationaal opererende productiehuis van Nederland. Met een open blik op de wereld staat het voor onafhankelijke en eigenzinnige makers. Frascati-makers zijn niet onder een noemer te vangen: ze werken in diverse disciplines, zoeken cross-overs daartussen, zijn volstrekt eigenzinnig en bestormen de toekomst.

 Over Via Rudolphi

Theaterbureau Via Rudolphi verzorgt al sinds jaar en dag de zakelijke ondersteuning van diverse theatermakers, gezelschappen en collectieven. De samenwerking met La Isla Bonita voert terug tot 2015 toen zij met hun afstudeervoorstelling La Isla Bonita werden geselecteerd voor Het Debuut (Rudolphi Producties). Nu keert het collectief terug bij het bureau. Naast zakelijke ondersteuning is Via Rudolphi een impresariaat en produceert zij jaarlijks eigen producties onder de naam Via Rudolphi Producties.

FOTO: ©Bart Grietens

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.