#Perfect avondje vermaak

#Perfect avondje vermaak

Recensie: Mariska Oosterhuis

Donderdag 9 februari en vrijdag 10 februari kon het Amsterdamse publiek in het DeLaMar theater genieten van #perfect, muziektheater van Renée van Wegberg en Bettina Holwerda.

In een wervelend tempo worden we meegenomen in het leven van de twee vrouwen. Dit zijn de mooie dingen: liefde voor hun partner, moederschap en musical awards, maar ook de minder mooie kanten, beiden hebben een miskraam gehad. Ze realiseren zich dat niemand perfect is, maar daarom ben je perfect zoals je bent.

De voorstelling verveelt geen moment, want het is een fijne mix van persoonlijke verhalen vermengd met liedjes die daar op aansluiten. Ook mensen die hen niet kennen van hun staat van dienst (Renée had haar musical awards in de tas mee) krijgen een goede indruk wat ze in huis hebben aan stemgeluid. Beiden zingen krachtig maar schuwen ook de kleine, intieme liedjes niet. Zo zingt Bettina een liedje wat veel voor haar betekent uit de musical Grease, ‘Hopeloos verlang ik naar jou’ . Tijdens die musical leerde ze natuurlijk haar man Jim Bakkum kennen.

Zelf heb ik geen kinderen, maar nu Renée en Bettina ‘Ring of Fire’ van Johnny Cash hebben gebruikt om te omschrijven hoe het voelt om te bevallen, weet ik ook niet of ik dat wel wil… Achteraf is vooral ‘herkenbaar’ het woord wat klinkt. Vrouwen herkennen zich in het beeld wat Van Wegberg en Holwerda schetsen van het leven van een vrouw die niet alleen moeder is, maar ook partner, werkende vrouw en daar tussen probeert een balans te vinden. De ballen hooghouden, zoals ze het zelf omschrijven.

Als je zin hebt in een avond lachen en mooie liedjes, ga dan zeker kijken bij #perfect, want daar krijg je geen spijt van.

Gezien: Vrijdag 10 februari 2023, DeLaMar Theater Amsterdam
Met: Renée van Wegberg en Bettina Holwerda.
Nog te zien: tot en met 24 maart in diverse theaters in Nederland (en in Leuven, België)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.