Peppa en haar vriendjes verschijnen in het theater

Peppa en haar vriendjes verschijnen in het theater

Recensie + foto: Martijn van Vuuren

Het was vandaag een vrolijke bedoeling in de Goudse Schouwburg in Gouda. Een zaal vol kinderen vanaf 2 jaar zat in spanning te wachten op een avontuur van Peppa Big, haar altijd vrolijke broertje George, Papa en Mama Big en natuurlijk alle bekende vriendjes uit de tekenfilm serie. 

Afgelopen jaren is Peppa Big zeer populair geworden bij menig peuter/kleuter en zelfs bij oudere kinderen en papa’s en mama’s. En dit seizoen zijn de grappige filmpjes bewerkt naar een theater productie. Eerder was het al een succes op West End en nu dus ook te zien in de Nederlandse theaters.

Vanaf het moment dat het doek open gaat is het een vrolijke bedoeling. De stijl uit de tekenfilms is duidelijk terug te zien in het decor en natuurlijk de poppen. Dat maakt het al direct heel herkenbaar voor de kleine bezoekers.
Voor een kinderproductie staat er best een grote cast op het podium. De cast bestaat uit 6 poppenspelers en het meisje Daisy, gespeeld door Sterre Pechler. Dat maakt dat eigenlijk ieder personage zijn eigen speler heeft. Een aantal spelers heeft nog en dubbelrol. 

Vanaf de eerste minuut weet de cast de poppen te laten stralen door zelf te stralen. Er zit veel energie in het spel en in de dans. De spelers zijn zichtbaar aan het genieten, al zullen de kinderen vooral oog hebben voor de poppen die ze vast hebben.

Het verhaallijntje in deze kindervoorstelling is erg dun. Er zit eigenlijk nauwelijks een rode draad in het stuk. De voorstelling bestaat uit een aantal losse stukjes die voelen als een aantal uitzendingen van de tekenfilmserie achter elkaar. Er zit geen centraal thema in de voorstelling.
De voorstelling heet dan wel “de grote plons,” maar dit verwijst eigenlijk enkel naar het slotgedeelte.

De voorstelling zit wel vol met vrolijke liedjes. Vrijwel elke 5 minuten komt er een liedje voorbij wat maakt dat ook de aller jongste (2+ maar zelfs een aantal nog jongere bezoekers) geboeid blijven. Ook de humor uit het de serie is op een leuke manier terug te zien in de show waarbij vooral Kylian de Rooij als Polly Papegaai en Mr Aardappel genoemd mag worden om zijn grappige stemmen, zijn poppenspel en zijn timing. 

De kinderen in de zaal worden tijdens de show regelmatig actief betrokken. Ze mogen lekker mee zingen/klappen/dansen/roepen en springen. 

Van Hoorne Producties heeft met Peppa Big weer met succes een erg leuke kindervoorstelling op de planken gebracht met Mark Haaijema als jonge nieuwe regisseur. Dit maakt ons nieuwsgierig naar de volgende productie. 

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.