Pepijn Gunneweg imponeert in The Great Wonder

Pepijn Gunneweg imponeert in The Great Wonder

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen zondag 5 januari was de eerste première van het jaar: de première van Pepijn Gunneweg in de Koninklijke schouwburg in Den Haag.

Niet zomaar een première, maar gelijk eentje waar je de hele voorstelling vol verbazing op het puntje van je stoel zit.

“Pepijn Gunneweg, voormalig Ashton Brother, is terug in het theater met zijn eerste solo show The Great Wonder”. Dit staat zo in het programmaboekje, maar dit klopt niet helemaal. Er staan toch echt meerdere artiesten en muzikanten op het podium. Die stuk voor stuk de voorstelling tot een magisch schouwspel maken.The Great Wonder is een ode aan de verwondering. De voorstelling is een 4 dimensionale show, die zich boven en tussen het publiek afspeelt. In deze magische wereld gaat Pepijn samen met zijn Troupe muzikale Freaks verder waar hij ooit is gestopt. Acts en trucs die al jaren zijn hoofd op hol brachten, maar nooit eerder het toneel hebben bereikt. Kortweg omdat ze te ruw, te bizar of gewoon te gevaarlijk waren om voor het voetlicht te brengen. Na 2 jaar van training en diverse blessures is hij nu dan eindelijk klaar om het publiek mee te nemen in een doldwaze voorstelling , waar kippen over het publiek vliegen,vliegende vissen en bizarre illusies te zien zijn en waar kleine poëtische nummers je weer even in wonderen doen geloven.

De 43-jarige Pepijn maakte 16 jaar deel uit van de Ashton Brothers en is daarnaast acteur, presentator en komiek. Voor televisie presenteerde hij 10 jaar lang de BZT show. Hij speelt en schrijft mee voor Het Klokhuis en maakt met zijn Foute Vrienden op RTL5 het leven van anderen, maar vooral dat van zichzelf zuur.. . Deze C.V. Laat alleen maar het puntje van de ijsberg van wat Pepijn allemaal kan zien.

Bij binnenkomst in de zaal staat Rombout Stoffers al op het podium als spreekstalmeester, om alles in goede banen te leiden. Één voor één komt iedereen op, om nog even alle puntjes op de i te zetten en te kijken of alles wel op de juiste plek staat en schoon is. Vanaf dat moment kan je alleen maar met verwondering naar de verschillende acrobatische acts te kijken die Pepijn allemaal zelf doet. Hij laat ook diverse goocheltrucs zien, waarvan je bij sommige al lang weet hoe ze werken, maar toch kan je niet anders dan gebiologeerd kijken. Hij zingt ook nog eens tussen alle capriolen door, heel mooie nummers. Maar alles zou incompleet zijn zonder muziek. Daar zorgen Nienke Caljouw, Arno Bakker, Rombout Stoffers en Daniel van der Duim voor. Maar ze zijn meer dan alleen de muzikanten, zij maken de voorstelling tot een geheel, waar alles klopt. Het decor is echt fenomenaal, met een circuspiste. Multifunctioneel, met geheime luiken. Waar duidelijk over alles heel goed is nagedacht, zodat het perfect past in deze voorstelling.

Ik kan alleen maar zeggen dat ik echt heb genoten van deze heel bijzondere voorstelling. Zang, goochelen, muziek en acrobatiek zie je niet zo snel in één voorstelling. Dit maakt deze voorstelling zo uniek. Op sommige momenten waren de acts best wel eng, maar dat werd snel afgewisseld met iets grappigs. Soms hadden de acts iets kitscherig, maar dat was juist de grap, waar je ontzettend hard om moest lachen. Ga het zien, ga het zien…..

Regie: Rogier in ‘t Hout
Eind regie: Titus Tiel Groenestege
Choreografie/eind staging: Pim Veulings
Componist: Stan Vreeken
Decorontwerp: Pepijn Gunneweg
Illustraties: Leon Gerritse
Lichtontwerp: Job Woudstra
Kostuumontwerp: Esmee Thomassen
Geluidsontwerp: Pepijn Stutterheim
Poppenmaker: Siem van Leeuwen
Technische supervisie: Jari van Winsen
Producent: Senf Theaterpartners

Share

One thought on “Pepijn Gunneweg imponeert in The Great Wonder

  1. Heerlijke avond om alles om je heen te vergeten, sfeer op te snuiven en te genieten. Komische momenten met een serieuze ondertoon en dat alles in een sfeer die je vindt in de film ’the prestige’ en ‘Mr. Magorium’s Wonder Emporium’. Ik vind het een aanrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.