Pay It Forward, wordt betaald met een hoge prijs.

Pay It Forward, wordt betaald met een hoge prijs.

Recensie: Robin Swiers

Kan 1 idee de wereld veranderen?

Terwijl het voor de meesten van zijn klasgenoten behoorlijk ambitieus is, dacht de 12-jarige Trevor een project te beginnen waarmee hij iets goeds doet voor drie mensen. In plaats van hen terug te laten betalen – Pay it Back, vraagt hij hen om het door te geven – Pay It Forward.

Geef het door, doe iets goeds voor drie andere mensen. Als alles volgens plan verloopt, denkt Trevor, zou het wel eens de start van een lange ketting van menselijke goedheid kunnen worden…   Klinkt onwaarschijnlijk? Nou, dat dachten andere mensen ook – Trevors docent, zijn klasgenoten, zijn moeder, eigenlijk iedereen in het kleine dorpje vlak bij Las Vegas. 1 idee dat de wereld verandert? Dat kan toch nooit écht werken… Toch?

Na een jaar uitstel is Pay It Forward nu toch op de planken. Pay It Forward is al weer de 10e Productie van Fanwork Musicals. Fanwork Musicals staat dit theater seizoen weer met een mooie productie op de planken. Met jong theater talent, waar nog best wat aan geschaafd mag worden.  Zo was de zang niet altijd even zuiver. En kwam het spel voornamelijk in de 1e akte  meer over als een groep 8 musical. Wat in de 2e akte een stuk sterker tot z’n recht kwam. Zeker bij de laatste scènes, wat een verrassende wending gaf. Het schoolproject van de 12-jarige Trevor wordt betaald met een hoge prijs. Deze laatste scènes werden dan ook met het juiste gevoel gespeeld. Dit laat zien dat ze het wel kunnen, dus dit zal na een paar keer spelen vast merkbaar gaan worden over de hele musical.

De beste doelgroep voor deze musical is groep 7,8 en brugklassers. Het moraal van het verhaal is best iets waar men over na kan denken. Het zomaar iets doen voor een ander zonder er geld voor te vragen, vraag me af of je dit nog vaak ziet. Wie weet brengt het moraal van dit verhaal nog echt wat teweeg in het gewone leven.

Nieuwsgierig geworden naar de musical Pay It Forward? Kijk dan op payitforwarddemusical.nl Voor meer info en kaarten.

hart heelhart heelhart half

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.