Paul Haenen, Mike Boddé en Stine Jensen interviewen componisten in theaterserie ‘Meet the Composer!’

Op woensdag 9 maart start de theaterserie ‘Meet the Composer!’, waarbij Paul Haenen, Mike Boddé en Stine Jensen ieder beurtelings op hun eigen locatie bezoek krijgen van drie heel verschillende componisten. Chiel Meijering bezoekt op 9 maart als eerst Stine Jensen in LUX Nijmegen. Op vrijdag 11 maart gaat hij langs bij Mike Boddé in Theater Walhalla in Rotterdam en zijn laatste bezoek bij Paul Haenen is op zondag 13 maart in het Compagnietheater te Amsterdam. In april en mei brengen respectievelijk Aspasia Nasopoulou en Joost Kleppe een bezoek aan deze drie steden. In ‘Meet the Composer!’ gaan Paul, Mike en Stine ieder op hun eigen wijze het gesprek met de componist aan en laten het publiek kennismaken met hun muziek. Uiteraard nemen de componisten ook muzikanten mee om stukken ten gehore te brengen. De voorstellingen worden ondersteund met film- en fotomateriaal.

De presentatoren

In deze nieuwe theaterserie willen de makers componisten van nu en van nieuwe muziek in de hoofdrol plaatsen. Doordat zij bij drie verschillende presentatoren langs gaan, zullen er drie verschillende gesprekken ontstaan. Mike Boddé, gastheer in Theater Walhalla te Rotterdam, brengt als pianist en cabaretier zijn liefde voor muziek en zijn humor mee. Mike verstaat bovendien als geen ander de kunst om de opbouw van een muzikale compositie voor een breed publiek aanschouwelijk te maken. Paul Haenen, in het Compagnietheater te Amsterdam, gaat altijd een stapje verder. Hij weet als geen ander de belevingswereld, de emotie en de persoonlijke eigenaardigheden van zijn gasten bloot te leggen. Paul is bovendien een groot muziekliefhebber. Stine Jensen, in LUX Nijmegen, zal vooral haar filosofische inzichten meebrengen. Net als bij de HUMAN serie ‘Dus ik ben’, zal zij als een soort Alice in Wonderland de drijfveren en gedachten met de componisten bespreken.

De componisten

Op woensdag 9, vrijdag 11 en zondag 13 maart ontmoeten we Chiel Meijering. Bij het horen van zijn muziek denk je aan muzikanten die hun gitaar stukslaan, aan action painting en oerdrift. In de ontmoetingen met Chiel staan schoonheid en verwoesting centraal. Wat verbindt deze twee uitersten met elkaar?

Op woensdag 20, vrijdag 22 en zondag 24 april raken we betoverd door de melodische muziek en de ongewone klankkleuren van Aspasia Nasopoulou. Zij verbindt nieuwe technieken met eeuwenoude traditie.

De serie wordt op woensdag 25, vrijdag 27 en zondag 29 mei afgesloten met Joost Kleppe. Hoe klinkt liefdeskoorts geïnspireerd door Portugese fado? Lyrische lijnen en bitterzoete samenklanken vormen de basis van het werk van Joost. Daarnaast is hij ook een fan van het werk van Harry Bannink en Annie M.G. Schmidt.

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.meetthecomposer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.