Pater Moeskroen: op zoek naar reservebelgen.

Pater Moeskroen: op zoek naar reservebelgen.

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen dinsdag was in het Fulcotheater de première van Pater Moeskroen, met hun nieuwste creatie, De Reservebelgen.

Al dertig jaar is Pater Moeskroen een begrip in menig kroeg, feesttent of festival.
De heren stonden aan de wieg van krakers als ‘Joost’, ‘Laat Maar Waaien’, Dansen’ en ‘Hela Hola’. En wie herinnert zich niet meer ‘Roodkapje’?!

Aanstekelijke folk, knallende feestnummers en meeslepende ballades; Pater Moeskroen brengt het met een karrenvracht aan instrumenten wat het herkenbare Moeskroen-geluid maakt! Live is de band een ware feest-sensatie, vol herkenning voor jong en oud
Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, in clubs en zalen gaat de groep ook jaarlijks de theaters in en is daarin evenzo succesvol. Op het theaterpodium komen de talenten van de vijf multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang.

De heren van Pater Moeskroen zijn terug met een nieuwe show. Maar dit keer bevinden ze zich in een identiteitscrisis. De friet met zure mayo, trappisten en wielersport heeft hun harten beroerd en nu willen ze Belg worden. Na een fiets ongeluk, komen ze in Baarle Nassau een Belg tekort, nu moet één van de paters deze plek innemen, maar wie o wie is hier het beste geschikt voor?

In maart 2018 heeft Rolf Robouts de band verlaten en heeft Bart Swerts zijn plaats ingenomen. Dit merk je meteen in de sound en andere opzet van de voorstelling. Helaas niet ten goede. Waar ik de vorige twee premières van de paters nog heel vrolijk en opgewekt naar buiten kwam, was dit zeker nu niet het geval. Het was niet de vrolijke band van weleer. Het leek te geforceerd en te gespeeld allemaal. Er was totaal geen WOW effect meer. Geen bijzondere instrumenten, alles was gewoon niet niet wat je van deze heren gewend bent., wat heel jammer is. Want ze weten echt wel wat een feestje bouwen is, dat lieten ze ons na afloop in de foyer wel zien en horen. Daar kwamen ze wel tot hun recht.Hopelijk gaan ze met hun volgende tour, weer terug naar hun roots, want dat is wat het publiek van hen kent en verwacht.

Meer informatie: https://www.patermoeskroen.nl


Pater Moeskroen is:
Bart Swerts – Lead-zang, Gitaar
Vincent van Lent – Blaasinstrumenten, Banjo, Mandoline, zang
Martien van Oostrom – Accordeon, Toetsen, zang
Jack Glasbergen – Bas, zang
Coen Blokx – Drums, percussie, zang

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.