Pater Moeskroen nu te zien met wervelende voorstelling Vagebond

Pater Moeskroen nu te zien met wervelende voorstelling Vagebond

De vrolijkste folkband van Nederland is terug in het theater

Eindelijk is het zover. De 12e theatertournee van Pater Moeskroen is van start gegaan. Vorige week speelden de Paters de eerste try-outs van de nieuwe theatervoorstelling Vagebond, welke met veel enthousiasme door het publiek werden ontvangen. Vagebond zal tot en met 2 mei te zien zijn in de Nederlandse theaters en gaat op 11 februari in première in Schouwburg De Nieuwe Doelen in Gorinchem. Over Pater Moeskroen Het allereerste optreden van Pater Moeskroen vond plaats op 26 januari 1986 in café van Zanten te Amersfoort. De aanstekelijke mix van vrolijke deunen en humoristische teksten slaat meteen aan. Vanaf dat moment speelt de band steeds vaker in Nederland en België, hetgeen leidt tot grote hits als Roodkapje, Hela Hola (tuthola) en Laat maar waaien.
Behalve dat Pater Moeskroen een graag geziene gast is op festivals, gaat de groep ook regelmatig de theaters in en is daarin wellicht nóg succesvoller. Op het theaterpodium komen de talenten van de zes multi-instrumentalisten nog beter naar voren en is er, naast kolderieke muzikale fratsen, ook plaats voor ontroering en diepgang. Vagebond In de nieuwe theatervoorstelling Vagebond zwerven De Paters langs paden van liefde, dromen, afscheid en succes en bezingen deze onderwerpen met een lach en een traan. De heren komen niet alleen… Tezamen met meer dan 60 instrumenten vragen zij het publiek aan te sluiten bij hun aanstekelijk feest met dampende folk en hartstochtelijke ballades. Samen brengen ze nieuwe parels en oude bekenden. Na afloop van de voorstelling feesten ze traditiegetrouw verder in de foyer, waar de heren hun grootste hits voor het publiek spelen!
In januari namen de Paters afscheid van zanger en bandlid van het eerste uur, Marcel Sophie. Na twee volledig uitverkochte afscheidsshows vertrok Marcel samen met zijn gezin naar Engeland om daar het geluk te beproeven. Voor de Vagebond tournee voegt voormalig bandlid Jeroen Goossens zich weer bij de groep. CD Bij een nieuwe voorstelling hoort natuurlijk ook een nieuwe plaat. De nieuwe cd Vagebond wordt op 11 februari, de dag van de première, officieel uitgebracht, maar is nu al te bestellen via www.patermoeskroen.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.