PART is een complete belevenis van Zwaan genomineerde Amos Ben-Tal/OFFprojects, Ragazze Quartet en Salvador Breed

PART is een complete belevenis van Zwaan genomineerde Amos Ben-Tal/OFFprojects, Ragazze Quartet en Salvador Breed

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober 2022 gaat in Amare, Den Haag PART in première, een voorstelling waarin dans, muziek van Beethoven en vooruitstrevende 4DSOUND technologie samensmelten tot een immersive zintuiglijke ervaring. PART is een spannende, nieuwe samenwerking tussen OFFprojects, Ragazze Quartet en geluidsontwerper Salvador Breed.
  Een fragment van PART is eerder te zien op het gala van de Nederlandse Dansdagen op vrijdag 30 september. Diezelfde avond zijn Ben-Tal en OFFprojects genomineerd voor de Zwaan voor meest indrukwekkende dansproductie voor hun vorige stuk Interval in samenwerking met Gosse de Kort. PART gaat over leegte en fragmentatie. Wat blijft er achter als we iets terugtrekken of verwijderen? Wat komt er aan het licht als we het geheel ontrafelen en de individuele delen bekijken? Leegte wordt vaak geassocieerd met verlies, maar PART laat zien dat het ook nieuw potentieel kan betekenen. Met als vertrekpunt het monumentale strijkkwartet van Beethoven op.132, deconstrueren en spelen choreograaf Ben-Tal en het ensemble van tien top dansers en musici met de notie van leegte. Mede door de magische geluidscompositie van Salvador Breed en het gebruik van een geavanceerde immersieve geluidsinstallatie, neemt PART het publiek mee op een emotionele en filosofische reis door ruimte, beweging en klank.
OFFprojects is een collectief dat interdisciplinaire performances en installaties maakt met dans, muziek, beeld en woord. Het bestaat uit voormalige dansers van het Nederlands Dans Theater en Batsheva Ensemble die zich verzamelen rondom het werk van choreograaf en musicus Amos Ben-Tal. Hun meest recente voorstelling Interval is in 2022 genomineerd voorDe Zwaan voor de meest indrukwekkende dansproductie.
www.offprojects.nl Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
www.ragazzequartet.nl Salvador Breed creëert geluid, muziek en technologie voor een breed scala aan contexten zoals live performances, modeshows, video-art en interactieve kunstinstallaties. Als mede-oprichter van het geluidsbedrijf 4DSOUND is hij gespecialiseerd in het componeren van ruimte als een belangrijk element van soundtracks. Hij heeft onder andere gewerkt met: Iris van Herpen, Nanine Linning, Biosphere, Chanel en Red Bull.

www.salvadorbreed.com choreografie Amos Ben-Tal
muziek Ludwig van Beethoven

Ragazze Quartet Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren – viool, Annemijn Bergkotte – altviool, Rebecca Wise – cello
dansers Alex Blondeau, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Adam Khazhmuradov, Aurélie Cayla
compositie en live elektronica Salvador Breed
software op maat en live elektronica Poul Holleman
ruimtelijk sound design 4DSOUND
artistiek advies Yvan Dubreuil

repetiteur Christophe Dozzi
licht Xavier van Wersch
kostuums Min Li
zakelijke leiding Naomi Russell, Roland Spekle
productie OFFprojects, Ragazze Quartet
partners Amare, Nederlands Dans Theater en Het Nationale Theater

Financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, NORMA Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds. Speellijst PART
24 september 2022 | voorpremière | September Me | Flint, Amersfoort
30 september 2022 | Gala Nederlandse Dansdagen | Maastricht
7 oktober 2022 | première | Amare, Den Haag
8 oktober 2022 | Amare, Den Haag

15 oktober 2022 | Schouwburg Concertzaal Tilburg
18 oktober 2022 | Park Theater, Eindhoven
1 november 2022 | Het Park, Hoorn
4 november 2022 | Frascati, Amsterdam
5 november 2022 | Frascati, Amsterdam
16 februari 2023 | Parkstad Theater, Heerlen
18 februari 2023 | Schouwburg Hengelo, Hengelo
21 februari 2023 | Theater de Veste, Delft
11-14 September 2023 | Beethoven Festival, Bonn, Duitsland
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.