Pants down circus: acrobatiek ten top.

Pants down circus: acrobatiek ten top.

Recensie: Anita van Crey

Het Muntheater in het Limburgse Weert was het decor voor de nationale première van Pants Down Circus. In de door Dommelgraaf naar Nederland gehaalde voorstelling creëren zoals www.wereldtheater.com, vertelt 4 jonge creatieve en energieke artiesten uit Australië met hun fysieke acts een spectaculaire en opwindende show.

En hoe! Een volle zaal werd getrakteerd op een show vol met acrobatische hoogstandjes, humor en opzwepende rockmuziek. Van minuut één wisten de 4 op het podium de zaal er bij te betrekken. Kleine tot heel grote opblaasbare strandballen verdwenen de zaal in en kwamen met eenzelfde snelheid weer terug het toneel op.

Net zo makkelijk werd 1 van de 4 door de anderen als springtouw gebruikt. Schijnbaar moeiteloos werd evenwicht bewaard op een wankel plankje op een nog minder stabiele toren van buizen gestapeld.

Op het overbekende intro van ‘we will rock you’ werd de zaal uitgedaagd tot op het juiste moment klappen. Iets wat vanaf het podium dusdanig georkestreerd werd dat het moeilijker bleek dan het leek.

De kleine cast (twee dames, twee heren), de combinatie van humor, opzwepende muziek en mond-openvallende acrobatiek maakt het een voorstelling die niet in een hokje te plaatsen is. De setting is simpel, het gebruik van attributen voor het jongleren en de acrobatische hoogstandjes effectief. De clownesque humor als een van de rode draden door de show, de wisselwerking met het publiek daarmee ook vanzelfsprekend en toegankelijk.

Het publiek in Weert genoot, deed mee, genoot nog meer en klapte aan het eind vooral de handen driftig op elkaar als beloning voor de 4 op het podium.

De voorstelling werd in het thuisland bekroond met de ‘Best Circus Award’ (Melbourne, 2012) en Runner Up ‘People’s Choice Award’ (Adelaide, 2013).

De Adelade Advertiser in 2014 gaf 5 sterren weg: “The audience were kept on the edge of their seats by the kind of acrobatics and strength that would put some major circus companies to shame. The comedy thrown in among the jaw-dropping tricks will leave the whole family wanting more. This must-see show is one of the best…”

Een moderne circusvoorstelling voor jong en oud! Laat u verbazen door de ongekende lenigheid en spierkracht van het Pants Down Circus.

Dé hit van de Australische Fringe-festivals nu voor het eerst te zien in een exclusief aantal theaters in Nederland.

hart heelhart heelhart heelhart heel

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.