Pandemie of niet: Amsterdam Fringe Festival viert 15e editie

Pandemie of niet: Amsterdam Fringe Festival viert 15e editie

AMSTERDAM FRINGE FESTIVAL
3 T/M 13 SEPTEMBER 2020
DIVERSE LOCATIES IN AMSTERDAM

20 augustus 2020 – Van 3 t/m 13 september vindt de 15e editie van Amsterdam Fringe Festival plaats: het eigenzinnige theaterfestival voor onbekend en ongetemd talent dat (nog) niet op de mainstream podia te zien is. Elf dagen lang theater, dans, performance en experiment in bijna 30 kleine theaters en onverwachte plekken door heel Amsterdam, van Zuidoost tot hartje centrum. Dit jaar onder meer in de Maarten Luther Kerk, op de NDSM en in een peepshowpaleis. In grote zalen zoals de Meervaart en kleine vertrouwde plekken zoals Theater de Roode Bioscoop. Op gepaste afstand en volgens de richtlijnen van het RIVM, maar net zo ‘fringe’ als anders.

Festival director Aukje Verhoog: “Nadat zo’n groot deel van het festivalseizoen dit jaar niet door kon gaan, voelt het als een cadeautje dat Amsterdam Fringe Festival met een jubileumeditie het nieuwe culturele seizoen mag openen. Een cadeautje waarvoor ons team, onze makers en locaties keihard hebben gewerkt om mogelijk te maken wat normaal zo vanzelfsprekend is: samen, veilig en feestelijk genieten van bijzondere theaterervaringen.”

Theatrale snoeppot
Al 15 jaar is Amsterdam Fringe Festival het platform en vrijplaats voor nichevirtuozen, out-of-boxers, wildcards, (on)bewust artistiek thuislozen en hun publiek. Al die verschillende achtergronden, perspectieven en toekomstdromen zorgen ook dit jaar voor een bijzonder bont programma. Zoals een muzikale trip over adoptie, door een celliste live opgevoerd vanuit een enorme opblaasbal. Performances van toekomstige en illustere queer icons, storytelling door Amsterdamse gappies en een dansvoorstelling vol Afrofuturistische Balkanfantasie. Nieuw repertoire van strong female leads en theatrale ontboezemingen uit het nachtleven en de seksindustrie. Of gewoon theater over dagelijkse beslommeringen. Of je er nou aan probeert te ontsnappen of juist de sleur wil vieren.

“Fringe is een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan. Een theatrale snoeppot dus, voor wie onverwachte smaakjes niet schuwt”, aldus Aukje Verhoog.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.