PAK’M 3+ : fascinerend voor de allerkleinsten

PAK’M 3+ : fascinerend voor de allerkleinsten

Recensie: Mieke van der Raay

Op 27 januari is in Almere de première van deze voorstelling voor kinderen van 3 jaar en ouder. Maar wij zagen vast deze bijzondere voorstelling in de Haagse Schouwburg. 

PAK’M neemt je mee in heuse achtervolgingen, de nieuwste camouflage technieken en zien we hoe drie ogenschijnlijk volwassenen achter elkaar aanrennen, met als doel de enige microfoon te pakken te krijgen. 

De drie acteurs spelen presentatoren, die maar één doel voor ogen hebben: die microfoon pakken, zodat hij of zij in het middelpunt van de belangstelling komt te staan. En ‘daar waar er twee vechten om één been, gaat de derde er mee heen’. Genoeg reden voor een race met een verrassende eindstreep.

Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel. Want wie houdt er nou niet van verstoppertje spelen of lekker zo hard mogelijk rennen.

Bij binnenkomst staat één van de spelers al achter de presentatie desk. Zijn gezichtsuitdrukking is echt geniaal, je wordt al gelijk als een magneet naar zijn blikken toe gezogen. Hij spreekt een Oost-Europese taal, die uiteraard niemand verstaat, maar toch blijf je onophoudelijk naar hem kijken. Wanneer de anderen er bij komen wordt het een dolkomisch spel, met achtervolgingen, leuke effecten met magneten. Ze spreken zelf geen woord – alles is van een band af, maar toch blijven alle kinderen gefascineerd naar het schouwspel voor zich kijken.

Voor meer informatie: https://bontehond.net/voorstellingen/pakm

Het is gewoon magnifiek hoe de kinderen in de zaal op het spel reageren, de ene met de handen voor der mond van verbazing, de andere is wat mondiger en verraadt waar de microfoon is. Maar dat ze ook zonder gesproken woorden het verhaal en de grappen begrijpen, is echt uniek. Zo kan ik deze voorstelling dan ook omschrijven; uniek hoe het in elkaar zit en zeker uniek hoe ze de kinderen kunnen uitdagen om mee te doen.
Na de voorstelling, werd er nog aan de kinderen gevraagd wat ze hadden begrepen van de voorstelling en kregen ze een klein presentje mee. Reeds in de foyer zaten kinderen al met dit speciale presentje te spelen.

Regie: René Geerlings 
Medemaker / soundtrack: Wim Conradi 
Spel: Milan Boele van Hensbroek, Dionisio Matias, Linda Zijl 
Dramaturgie: Judith Faas 
Regie-assistentie: Annelies Appelhof 
Decor: Tom de Meer, René Geerlings 
Kostuum: Judith de Zwart 
Visagie: Tessa Hornstra 
Productie: Judith Oostrom

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.