Oyfo Techniekmuseum en Theater Sonnevanck presenteren voorstelling Monofoon

Oyfo Techniekmuseum en Theater Sonnevanck presenteren voorstelling Monofoon

FOTO:©Simon Boer

Op zondag 28 april gaat bij Oyfo Techniekmuseum de innovatieve en unieke coproductie van Oyfo en Theater Sonnevanck Monofoon in première en is vervolgens vanaf 29 april t/m 5 mei dagelijks te bewonderen. De voorstelling zal daarna te zien zijn als vrije voorstelling in diverse theaters door het hele land en als vaste voorstelling bij Oyfo Techniekmuseum.

Opkomend theater-multitalent Simon Boer ontwierp en schreef voor 
Monofoon eigenhandig de muziek, tekst, decor, licht en geluid, en smeedde dit alles in eigen regie tot een diep verbonden geheel. Een innovatief zelfdenkend decor vol sensoren speelt (zonder technicus) naadloos samen met de acteur. Het resultaat is een virtuoze familievoorstelling met de speelsheid van live theater en de magie van een Pixar-film.

De voorstelling is ontwikkeld bij Theater Sonnevanck in opdracht van Oyfo Techniekmuseum in Hengelo, waar de voorstelling aansluit bij de museumzone Verbondenheid, en is geïnspireerd op de daadwerkelijk werkende telefooncentrale in de collectie.


Over de voorstelling
Monofoon vertelt een ontroerend verhaal over eenzaamheid en verbinding, over praten en luisteren, over de vraag hoe het nou eigenlijk echt met ons gaat.

Arend leeft in een telefooncentrale. Dag en nacht verbindt hij honderden bellers met elkaar en alles loopt op rolletjes. In deze wirwar van knoppen en kabels voelt hij zich thuis; hier kent hij de weg. Fouten worden niet gemaakt. Nee, fouten maken… dat vindt Arend het afgrijselijkste wat er is. Hij neemt zijn werk bloedserieus. Want wat zou er gebeuren als mensen verkeerd worden verbonden? Dat zou regelrecht rampzalig zijn.

Maar dan, op een nacht, gaat plots zijn eigen telefoon. Een mysterieuze beller zegt hem dat hij zélf verbinding moet maken. Maar… met wie dan? En waarom? En hoe? Tuut… tuut… tuut… Wat nu? En waarom klonk die stem zo vreselijk bekend?

Credits
Regie, concept, tekst, muziek, decor-, video-, licht-, interactie- en geluidsontwerp
 
Simon Boer

Spel Laurens van Lottum

Stemacteurs Remy Meeuwsen, Juul Vrijdag, Peter Bolhuis, Ruben de Goede, Saskia Bonarius, Simon Boer, Daniël van Klaveren
Sound engineering stemopnames Mauro Casarini

Decorbouw Jeroen van Terheijden, Christian Toonk, Simon Boer, Laurens van Lottum

Dramaturgie Michiel Bijmans, Daniël van Klaveren

Productie Betsy Postma

Publiciteitsbeeld, teasers en scènefoto’s Simon Boer


Meer informatie & speellijst: 

https://www.oyfotechniekmuseum.nl/voorstelling-monofoon
https://sonnevanck.nl/voorstellingen/monofoon/

Trailer: 
https://youtu.be/E8yvTXLxaIA?si=68O383fNXYJ75JsT

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.