Overtuigende presentatie van Alex Klaasens Showponies 2

Overtuigende presentatie van Alex Klaasens Showponies 2

Tekst: Jessica Uijttewaal

Na het succes van De Alex Klaasen Revue Showponies in het vorige seizoen kon een vervolg niet uitblijven. Ook komend seizoen zal Alex Klaasen samen met zijn medespelers de theaters in het land weer komen vermaken met een nieuwe voorstelling. De voorbereidingen zijn momenteel in volle gang en op dinsdag 3 september reisde de pers af naar het Polanentheater in Amsterdam voor een voorproefje.
De regisseur leidde de middag in en gaf meer informatie over de komende voorstelling. Zo legde hij uit dat we niet een precies hetzelfde moeten verwachten als de vorige keer. Zelf, vertelde hij, hadden ze ook wat aanpassingen gedaan. Zo is aan de titel Showponies het cijfer 2 toegevoegd. Verder was ook deze keer weer opnieuw naar castleden gekeken en ook deze keer zijn weer de beste acteurs gekozen, heel toevallig waren dit weer dezelfde als in het vorige seizoen. Kortom, het publiek gaat wederom acteerprestaties van formaat beleven. De regie was vorige keer in handen van Gijs de Lange, dit keer dus de man die aan het woord was, die overigens veel weg had van Gijs de Lange. Wederom dus weer top professionals die deze productie gaan maken en brengen samen.

Wat overeenkomstig is aan de eerdere Showponies, is dat we ook dit keer weer verschillende types op het toneel zullen zien verschijnen. Ook dit keer was Gijs de Lange weer verrast over hoe Alex Klaasen over bloedserieuze onderwerpen zulke geestige scenes kan schrijven. Het blijft hem een raadsel hoe hij dat doet en ook zo goed doet. Hij heeft geen enkele behoefte om dit raadsel te ontrafelen, maar hoopt vooral dat het nog lang mag blijven bestaan en door mag blijven groeien. “Alex Klaasen is namelijk niet gewoon leuk, maar hij is bijzonder leuk!”

Na de mooie inleiding van de regisseur speelden de acteurs een scene uit Showponies 2. Ondanks dat de voorstelling nog in ontwikkeling is, was het al een hilarische, maar ook rake, scene. Zoals al gezegd; een bloedserieus onderwerp in een geestig jasje. Door zijn slimme humor raakt Alex Klaasen precies de juiste snaar. Je moet lachen, en flink ook, maar ergens in je hoofd weet je dat je er ook om kunt huilen. Door de absurdheid wordt de, soms pijnlijke, waarheid bloot gelegd.
Alleen deze scene was al genoeg om te zien dat de komende voorstelling weer een must see zal zijn. Om het nog even compleet te maken, werden we getrakteerd op een lied, wat alleen maar zorgde voor meer overtuiging dat u dit moet gaan zien.

Showponies 2 zal op maandag 7 oktober in première gaan in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Daarna zal de voorstelling tot april 2020 door het land touren om tenslotte voor de laatste drie weken weer terug te keren in Amsterdam.
Voor meer informatie, de speellijst en kaarten kunt u terecht op www.alexklaasen.nl

FOTO:©Andy Doornhein

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.