Over exact één jaar gaan we op kamp met Mees KeesOver exact één jaar gaan we op kamp met Mees Kees

Over exact één jaar gaan we op kamp met Mees KeesOver exact één jaar gaan we op kamp met Mees Kees

Naast de succesvolle kinderboekenreeks van Mirjam Oldenhave en maar liefst 5 filmhits in de bioscoop, komt de leukste meester van Nederland eindelijk naar het theater! Vandaag maakt de producent Giovanni Sturkenboom van STENT Producties bekend dat de musical ‘Mees Kees Op Kamp’ over exact één jaar, op zondag 14 januari 2024, in première zal gaan in Schouwburg Het Park in Hoorn.

De afgelopen jaren is ‘Mees Kees’ uitgegroeid tot één van de populairste meesters van Nederland. Zo trok de film, met de gelijknamige titel als de allereerste musical ‘Mees Kees Op Kamp’, meer dan 600.000 bezoekers naar de bioscoop en van de 12-delige boekenreeks zijn meer dan 800.000 exemplaren verkocht. 

De musical vertelt het verhaal over Mees Kees die met zijn klas op kamp gaat naar de duinen. Omdat Dreus wil dat het vooral een leerzame werkweek wordt, geeft ze Mees Kees een goed dichtgetimmerd werkplan mee. Maar Mees Kees zou Mees Kees niet zijn als hij zelfs van het werkplan van Dreus geen geweldig kamp weet te maken! 

Merijn Oerlemans (o.a. Bella Italia, Willem Junior) zal in de rol van Mees Kees kruipen. De overige rollen worden in een later stadium bekendgemaakt. 

Het script is in handen van Allard Blom, Martin Michel tekent voor de regie en choreografie en Marnix Wetzer zal de muziek produceren voor deze nieuwe musical. Net als bij de bioscoopfilms is Mirjam Oldenhave, schrijfster van de boekenreeks, nauw betrokken bij de ontwikkeling van musical. 

”Met deze aankondiging ben ik enorm verheugd dat wij de productie nu écht naar de theaters gaan brengen. Tijdens de eerdere aankondigingen dat wij met z’n allen op kamp gingen met Mees Kees ontvingen wij al een stormvloed aan enthousiaste reacties vanuit het publiek én, het allerbelangrijkste, onwijs veel reacties en auditie aanmeldingen van kinderen! En zeg nou zelf… wie wil er nu eigenlijk niet mee met Mees Kees op kamp? Vanaf vandaag kan direct ieder kind tussen de 9-14 jaar met zang- dans, – en acteertalent zichzelf aanmelden bij STENT Casting voor de kinderaudities. Ondertussen heb ik mijn tandenborstel al ingepakt, we gaan op kamp en ik heb daar zin in!” aldus producent Sturkenboom.

De kaartverkoop voor de voorpremière én première, beide op 14 januari 2024 in Schouwburg Het Park in Hoorn, is vandaag exclusief van start gegaan. Tickets zijn verkrijgbaar via www.hetpark.nl 

De musical zal van december 2023 t/m mei 2024 te zien zijn in de Nederlandse theaters, kaartverkoop voor de overige voorstellingen start binnenkort. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.