Alexandra Alphenaar, Anouk van Nes, Ara Halici, Hein Gerrits en Daphne Flint in nieuwe comedy Lach of ik schiet

Alexandra Alphenaar, Anouk van Nes, Ara Halici, Hein Gerrits en Daphne Flint in nieuwe comedy Lach of ik schiet

Voor de vijfde keer is het Project V, in samenwerking met Stichting Pulp Producties, gelukt om bekende acteurs te krijgen voor hun nieuwe comedy Lach of ik schiet. Voormalig Goede Tijden Slechte Tijden acteurs Alexandra Alphenaar en Anouk van Nes zijn te zien, naast de bekende musicalsterren Ara Halici, Hein Gerrits en Daphne Flint, in deze comedy die van 18 tot en met 22 juni in Theaterstudio Amsterdam wordt opgevoerd. Bijzonder aan deze productie is dat niemand voor zijn medewerking wordt betaald. 

‘Project V is begonnen als initiatief van Hein Gerrits en inmiddels de verzamelnaam voor een groep vrienden die allemaal werkzaam zijn in het theatervak,’ vertelt producente Eva van Dieën. ‘Gedurende het seizoen werken zij door heel Nederland aan de meest uiteenlopende voorstellingen. Maar uit pure liefde voor het theater komen we in de zomer samen om een nieuwe Nederlandse musical comedy te maken. En daar ontvangen we geen geld voor.’  De theatermakers hebben inmiddels een naam hoog te houden. Lach of ik schiet is inmiddels hun vijfde productie. Eerder waren ze verantwoordelijk voor de succesvolle theatershows Alles of Iets, Doodgelukkig, Er was eens en Handjes in de Lucht.

Lach of schiet gaat over vier mensen die veroordeeld zijn voor verschillende, maar kleine vergrijpen. Allen hebben een taakstraf van één week gekregen. Hun taak wordt om zes dagen als clown op te treden voor zieke kinderen en oude van dagen. Lijkt simpel, maar voor deze vier mensen een heuse straf. Zij zijn namelijk het liefst met zichzelf bezig. Toch zetten ze de tanden op elkaar en gaan aan de slag. Neusjes, grote schoenen, schmink, pruiken en gekke loopjes. Want om een verblijf in de gevangenis te voorkomen, doen zij alles…

Voor het script en de liedteksten hebben de makers de veelgeprezen Allard Blom bereid gevonden om mee te werken. Zowel in Nederland als in België heeft Allard diverse Musical Awards mogen ontvangen voor zijn teksten en bewerkingen van bekende musicals als Wat zien ik?, The Full Monty, Op Hoop van Zegen en Dik Trom. Dick van den Heuvel regisseert wederom en Jeroen Sleyfer componeert nieuw Nederlandstalig repertoire speciaal voor deze voorstelling.

Lach of ik schiet is te zien van donderdag 18 juni tot en met maandag 22 juni 2015 in Theaterstudio Amsterdam. Meer informatie over deze voorstelling en de kaartverkoop vindt u op www.theaterstudioamsterdam.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.