“Ordinary Days”

“Ordinary Days”

Recensie: Robin Swiers

Na het grote succes van de musical ‘Voor je ’t weet’ brengt het gezelschap ‘De Brug Musicaltheater’ de musical “Ordinary days”. Deze Off-Broadway musical is al verschillende malen met succes gespeeld in Amerika, Engeland en Australië en nu ook in Nederland.

“Ordinary Days” vertelt het verhaal van vier jonge New Yorkers wiens levens elkaar kruisen op hun zoektocht naar geluk, liefde en invulling van hun levens. Met prachtige pakkende songs delen zij hun ervaringen, waarin veel toeschouwers zich zullen herkennen en realiseren hoe belangrijk het is om de eenvoudige dingen in het leven te waarderen. Met een dosis humor en ontroering, toont deze musical hoe 8.300.000 individuele verhalen gecombineerd worden op een onverwachte manier in één musical.

Ordinary days werd opgevoerd in een klein theaterzaaltje van TheaterStudio Amsterdam. De setting was daardoor ook intiem, wat zeker wel positief is voor deze voorsteling. Alleen jammer dat door de vleugel die in het midden van de zaal stond, het zicht niet altijd optimaal was.

Julia Berendse (Claire) en Stef van Gelder (Joson) speelden een jong stelletje dat net is gaan samen wonen in het kleine huisje van Claire. Bij deze 2 is het goed te zien wat een relatie te verduren krijgt als ze opeens zo op elkaars lip komen te zitten, dit wordt mooi en geloofwaardig gespeeld, zeker de solo van Julia Berendse (Claire) waar ze zingt over dat ze voor hem wil gaan en op hem zal wachten, wordt met veel gevoel gezongen.

Patricia van Haastrecht (Deb), speelt een drukke en een hectische studente die helemaal in de stress zit, om de laate school stukken in te leveren. Laat ze alleen een belangrijk schrift verloren zijn, die gevonden wordt door Warren, gespeeld door Wesley de Ridder. Ook zij spelen beiden de rollen vol overtuiging.

de Regie was in handen van Steven Moonen en de musicale leiding en piano begeleiding was in handen van Alan Evans.

“Ordinary days” is nog t/m 12 juli 2015 exclusief te zien in TheaterStudio Amsterdam. Voor kaarten, kijk op de website van Theaterstudio Amsterdam www.theaterstudioamsterdam.nl.

hart heelhart heelhart heelhart heel

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.