Ordinary Days perspreview.

Ordinary Days perspreview.

Tekst: Mieke van der Raay

Donderdag 18 juni kregen we een kleine preview van deze voorstelling.
Na “Voor je het weet” brengt ‘De Brug Musicaltheater’ de musical “Ordinary Days” naar Nederland.
Deze was reeds eerder met veel succes te zien in Amerika, Australië en Engeland en dus nu vanaf 1 juli in Nederland.

Er werden drie nummers uit de musical gezongen. Dit zonder zenders, daar deze niet aanwezig zijn in de repetitie ruimte. Dit werd ons verteld door de presentatrice voor de gelegenheid; Esmee van Kampen. In de voorstelling zullen de zenders wel aanwezig zijn.
Het decor zal vernieuwend zijn met de piano vleugel midden op het podium met daar omheen vier vakken, zodat ze dichter bij het publiek zullen spelen, zodat publiek alles beter mee kan beleven.
De nummers die we te horen kregen, klonken heel goed en was zeker veelbelovend voor wat we van de gehele voorstelling kunnen verwachten.

“Ordinary Days” gaat over vier New Yorkers wier levens elkaar kruisen, op zoek naar geluk, liefde en de invulling van hun leven.
Met prachtig gezongen nummers vertellen en delen zij hun leven en zal iedereen zich wel kunnen in herkennen en gaan realiseren dat ze eenvoudige dingen in hun leven beter moeten waarderen.

Julia Berendse en Wesley de Ridder die ook beiden in de voorstelling spelen, zijn verantwoordelijk voor de vertaling van het stuk.
Verder spelen Patricia van Haastrecht en Stef van Gelder in deze veel belovende musical.
Patricia had niet echt veel voorbereiding nodig voor haar rol, daar zijzelf op het moment zelf of zoek is naar wat ze wil en wat oke is, en niet doen wat anderen van haar verwachten en ‘hoe ga ik dat bereiken’.
Ze doet cursussen, leest boeken en toen ze dan ook deze rol kreeg dacht ze; “wow dit komt wel erg dichtbij met wat ik op dit moment voel”.
Ze gaat binnenkort daarom ook naar Denemarken voor een zangopleiding, zodat ze beter haar verhaal kan vertellen en verder kan met haar droom om in grote musicals te mogen spelen.
Stef, die op het moment nog in het M-Lab speelt met Dogfight, gaat Jason spelen die nog niet zolang in New York woont, die zijn draai eerst niet zo kan vinden.
Zijn voorbereiding was best wel lastig, daar hij ook nog in Dogfight speelt, maar het fijne is dat ze eerst een song cycle deden, ze leerden dus eerst alle nummers en dan pas gingen ze de personages verder uitdiepen en de teksten leren.
Verder had hij thuis bij Alen, ‘de musical director’, zijn solo nummers doorgenomen.
Qua rol heeft hij feiten verzameld op het internet en zo het personage gecreëerd.
De auditie was best vernieuwend, de overige drie spelers van de musical waren daar gewoon bij aanwezig, zodat ze zeker wisten of er een klik was.
Je moet naar deze voorstelling komen kijken omdat het thema van nu is, waar iedereen zich mee kan identificeren.
In een modern jasje met moderne muziek, met de talenten van nu, maar vooral omdat het een super goede musical is.

De voorstelling wordt geregisseerd door Steven Moonen en de muzikale leiding en de pianobegeleiding is in handen van Alan Evans.

“Ordinary Days” is van 1 juli t/m 12 juli 2015 exclusief te zien in TheaterStudio Amsterdam. Reserveren kan op de website van Theaterstudio Amsterdam www.theaterstudioamsterdam.nl.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.