Opvliegers in de sneeuw; Komisch van begin tot eind

Opvliegers in de sneeuw; Komisch van begin tot eind

Recensie: Mieke van der Raay

In opvliegers in de sneeuw gaan de vier vriendinnen op uitnodiging van Lydia naar Oostenrijk.
Lydia moet daar een tv special opnemen en wie kan je dan meenemen dan je beste vriendinnen.
Het enige probleem is dat alle vier dames in de overgang zitten, met alle ongemakken die daar bij horen.
Alle vier de dames Ellen, Sas, Keet en Lydia hebben zo hun problemen.
Zo heeft Ellen een nieuwe vriend, ze is tot over haar oren verliefd, één probleem, de rest van de vriendinnen mogen de nieuwe vriend totaal niet, maar hoe vertel je dat.
Keet heeft het roer omgegooid en is een eigen galerie begonnen, maar of dit nu zo makkelijk is.
Sas is na een moeilijke relatie weer single en heeft besloten te gaan feesten en alleen nog maar plezier te maken, want het leven is al zo kort.
Lydia wil er maar niet aan dat ze ouder wordt, ze is 50, maar volgens haar klinkt 2x 25 veel beter. Zij zit het liefst nog achter alle knappe skileraren aan, zolang ze er maar niet aan moet denken hoe oud ze werkelijk is.

In een werkelijk mooi decor, met skihellingen, met op de achtergrond besneeuwde bergen, weten de vier dames vanaf het begin je mee te slepen in hun komische avonturen.
Ieder met hun eigen inbreng op hun eigen humoristische wijze.
Het ene komische moment wordt afgelost met het andere, er wordt echt geskied, er wordt gefeest, maar er zitten ook enkele momenten in van rust, die je weer aan het denken zetten.
Over het ouder worden, maar ook over de relatie met je ouders.
Alles klopt in deze voorstelling, alles was een heel hoog niveau, de kleding, de decor attributen, het decor alles was echt tot in de puntjes af gewerkt.

Alle vier de dames wisten duidelijk waar hun rol voor stond, geen enkel moment twijfelde je als publiek aan de echtheid van hun problemen.
Je kan ook niet zeggen dat de één beter was dan de andere, ze zongen met zoveel gevoel en emoties, dat je gewoon gelooft wat ze zongen.
Deze voorstelling had veel herkenningspunten voor mij, daar ik in de leeftijdscategorie behoor, waar de voorstelling over gaat.
Maar deze voorstelling is niet alleen voor vrouwen in de overgang, mijn dochter die dit keer mee was gegaan, was aangenaam verrast en moest eerlijk bekennen dat ze het super leuk en leerzaam vond.

Voor meer informatie: http://rep.nu/productie/opvliegers-2-sneeuw/
 

hart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.