OpusOne brengt De Klokkenluider van de Notre Dame naar de Nederlandse theaters

OpusOne brengt De Klokkenluider van de Notre Dame naar de Nederlandse theaters

Theaterproducent OpusOne produceert dit theaterseizoen de familiemusical De Klokkenluider van de Notre Dame. Vandaag kwam de cast bij een tijdens de eerste scriptlezing waarmee de repetitieperiode officieel is gestart. De Klokkenluider van de Notre Dame beleeft op 4 december 2015 haar première in theater Het Zonnehuis in Amsterdam en is vervolgens nog t/m mei 2016 te zien in heel Nederland.

OpusOne brengt ruim 25 jaar met veel succes originele familiemusicals naar de Nederlandse theaters, waaronder Jungle Book en Belle en het Beest. In 1999 bracht OpusOne De Klokkenluider van de Notre Dame voor het eerst naar het theater. Frans Schraven, artistiek leider van OpusOne, werd destijds genomineerd voor een Musical Award voor de rol van Quasimodo en neemt in de nieuwe versie de regie voor zijn rekening. Fred Butter is Frollo. Hij wordt bijgestaan door een ensemble van getalenteerde studenten van Lucia Marthas Institute for Performing Arts waarvan Rowan Smit in de huid van Quasimodo kruipt en Astrid Boerema en Lianne Artz afwisselend de rol van Esmeralda spelen.

De Klokkenluider van de Notre Dame is een wervelende familiemusical, gebaseerd op het bekende verhaal van Victor Hugo. Precies twintig jaar na de Disney-film is dit bekende verhaal nu live te beleven als musical voor jong en oud. In De Klokkenluider van de Notre Dame volgen we de verlegen klokkenluider Quasimodo die hoog boven de stad Parijs in de spectaculaire klokkentoren van de Notre Dame woont. Een toevallige ontmoeting met de beeldschone zigeunerin Esmeralda zet zijn hele wereld op z’n kop. Hij belandt in een spannend avontuur en leert dat mensen lang niet zo slecht zijn als hij denkt. Een voorstelling over onverwachte vriendschappen maar ook over je alleen voelen.

Met de buitengesloten Quasimodo als hoofdpersonage leent de voorstelling zich uitstekend voor een verdiepend educatie traject voor basisscholen. Basisscholen kunnen zich aanmelden om met hun leerlingen de voorstelling bezoeken. Naast een bezoek aan de voorstelling krijgen zij een educatiepakket aangeboden waarin met name het omgaan met pesten en buitensluiten van anderen centraal staat.

www.opusone.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.