Optreden Willemijn Verkaik tijdens Oscars 2020

Optreden Willemijn Verkaik tijdens Oscars 2020

Titelsong Frozen 2 gebracht door internationale Elsa sterren

Op zondag zal Willemijn Verkaik optreden tijdens de uitreiking van de Oscars. Dit werd zojuist bekendgemaakt door Disney. Voor de populaire Disneyfilm Frozen en Frozen 2 sprak Verkaik de Nederlandse en Duitse stem van Elsa in. Samen met andere Elsa vertolkers, waaronder de Amerikaanse Idina Menzel, zal zij het lied ‘Into the Unknown’ ten gehore brengen.

Verkaik nu te zien in Annie als Juffrouw Hannigan

Verkaik die wereldwijd bekend werd door haar vertolking van de groene heks Elphaba in de musical Wicked, is momenteel te zien in Annie de musical. Haar vertolking van Juffrouw Hannigan maakte grote indruk bij pers en publiek: “Sublieme rol Willemijn Verkaik” kopt NRC, “Weergaloze zang” schrijft de Volkskrant en volgens het AD zet Verkaik “haar sterke acteerwerk kracht bij met haar talenten als stemkunstenares”. Vanaf september is Verkaik te zien als het hoofdpersonage Jenna in de romantische komedie Waitress, gebracht door MediaLane in samenwerking met de originele Broadway producenten Barry & Fran Weissler en de Theateralliantie.

Roodharige heldin als stoer meisje van nu

Deze wereldberoemde musical met hits als ‘Tomorrow’ en ‘It’s a hard knock life’ inspireerde al generaties kinderen en volwassenen. Nu is Annie terug en ze is sterker dan ooit. Vastbesloten haar ouders terug te vinden, overwint Annie alle tegenslagen en komt met de andere weeskinderen in opstand tegen de gemene Juffrouw Hannigan (Willemijn Verkaik). Wanneer miljardair Oliver Warbucks (Edwin Jonker) Annie helpt in haar zoektocht, krijgt haar leven plotseling een bijzondere wending. Annie de musical gepresenteerd door de Theateralliantie en Mark Vijn Theaterproducties is nog tot en met 24 mei te zien in MartiniPlaza (Groningen), Zuiderstrandtheater (Den Haag), Schouwburg Het Park (Hoorn), Theater Orpheus (Apeldoorn), Chassé Theater (Breda), Luxor Theater (Rotterdam), Stadsschouwburg (Utrecht) en DeLaMar Theater (Amsterdam).

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.