Hoofdrol voor Nederlandse Willemijn Verkaik in musical Ghost in Berlijn

Hoofdrol voor Nederlandse Willemijn Verkaik in musical Ghost in Berlijn

Verkaik en Alexander Klaws in GHOST – DAS MUSICAL in Berlijn

De Nederlandse actrice Willemijn Verkaik heeft wederom een hoofdrol te pakken in een buitenlandse musical. Vanaf 7 december is zij te zien als Molly in GHOST – DAS MUSICAL in Theater des Westens in Berlijn. Verkaik, die onlangs nog te zien was als Elphaba in Wicked in Londen/West End, staat in GHOST – DAS MUSICAL naast Alexander Klaws (Tarzan, Jesus Christ Superstar) als Sam. De musical is gebaseerd op de gelijknamige blockbuster met Patrick Swayze en Demi Moore.

Willemijn Verkaik verkreeg internationale bekendheid door haar vertolking van groene heks Elphaba in de musical Wicked in zowel New York, Londen, Stuttgart, Oberhausen als Scheveningen. Ze is de eerste actrice in de geschiedenis van de productie die de rol speelde in meer dan één taal. Op Verkaiks resumé staan verder de rollen van Kala in Disney’s Tarzan, Donna in Mamma Mia! en Amneris in Aida in Duitsland; Paulina in Women on the Verge of a Nervous Breakdown in Londen en de titelrol in de musical Elisabeth in Zwitserland. Ze zong de stem van Elsa in zowel de Nederlandse als Duitse versie van Disney’s Frozen en ze is te horen op het originele Duitse cast album van Wicked.

GHOST ging in 2011 in première op West End en was een jaar later ook te zien op Broadway. Stage Entertainment brengt de voorstelling nu voor het eerst naar Duitsland. Auteur Bruce Joel Rubin die in 1991 een Oscar ontving voor zijn filmscript, schreef ook het script voor de musicalbewerking. De muziek en liedteksten zijn van Dave Stewart (The Eurythmics) en Glen Ballard die onder andere samen werkte met Alanis Morissette en Michael Jackson. GHOST krijgt een revolutionair decor met verbluffende special effects en illusies.

De musical GHOST gaat over het perfecte liefdeskoppel Molly en Sam en het noodlot dat hen op een avond treft: Sam wordt bij een overval doodgeschoten. Terwijl Molly rouwt, blijft Sam tussen hemel en aarde zweven en komt erachter dat ook Molly in levensgevaar verkeert. Met behulp van het excentrieke medium Oda Mae praat hij met Molly en probeert haar te redden uit de handen van de man die eens zijn beste vriend was.

Fotocredits: Stage/Marcel Schaar

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.