Opnieuw dobberen in de rode bol van Schweigman&

Publieksfavoriet Dreef keert terug in Almere en Den Bosch  

In 2006 maakte theatergezelschap Schweigman& samen met jeugdtheatergezelschap BonteHond Dreef: een avontuurlijke locatievoorstelling op het water. Deze intieme voorstelling, bedoeld voor slechts 20 bezoekers, is dit jaar wederom te zien aan de Almeerse haven en tijdens Theaterfestival Boulevard.  

Het Parool (2006): ‘Dreef roept een betoverende droomwereld op, die geen enkel cliché raakt.’

Soms lijkt het alsof de vaste grond onder je voeten verdwijnt. Wat doe je op zo’n moment; spring je op de vaste wal of de diepte in? Waar je uitkomt weet niemand. Of je je voeten droog houdt, weet ook niemand. Overgave aan het onbekende lijkt de enige oplossing.

Over Dreef 

Dreef was een publieksfavoriet op o.a. Oerol en Over ’t IJ 2016 en werd destijds enthousiast ontvangen door pers en publiek. Van 12 t/m 15 juli 2018 is Dreef (try-out) terug bij Jachthaven Haddock in Almere; dezelfde locatie als in 2006. Daarna reist de ronde bol naar Theaterfestival Boulevard waar we 2 t/m 12 augustus aanmeren bij de Zuiderplas. 

Speels en sprankelend

Theatermaker Boukje Schweigman over Dreef: “De locatievoorstelling is een speelse, sprankelende voorstelling waarin grote thema’s voorbij komen. We spelen een spel met de elementen, maar ook met het onbekende. Durven we ons over te geven aan het onbekende om zo verder te komen in het leven en met elkaar? Kan onze nieuwsgierigheid het winnen van de angst voor het onbekende? Thema’s die van alle tijden zijn maar die in onze wereld van nu juist heel actueel blijken.”

Nieuw leven

Theaterfestival Boulevard brengt elk jaar een voorstelling uit de Theatercanon van Nederland terug tot leven. Dit jaar is dit Dreef. Het Utrechtse gezelschap Schweigman& maakt al 15 jaar woordeloos, beeldend en muzikaal theater waarin de zintuigen op scherp worden gezet. In het kader van het 15-jarig bestaan zijn er dit jaar extra veel voorstellingen te bezoeken uit het oeuvre van Schweigman&. Zo is klassieker Wiek opnieuw te zien; For The Time Being en Blaas spelen op internationale festivals. 

Persquotes 2016

“Het gebeurt niet elke dag dat de vaste grond onder je voeten verdwijnt en de verbeelding eindelijk de wereld overneemt”, NRC Handelsblad

 “Je krijgt het gevoel midden in een sprookje te zijn beland, waar alles  mogelijk is”, Dagblad Trouw

 “Wie eenmaal gestoken in rubberlaarzen alsnog aarzelt of hij wel op dreef wil raken, (…) begaat een grote misser”, de Volkskrant

Credits 

concept en regie Boukje Schweigman I vormgeving Menno Vinke I performers Toon Kuijpers, Hali Neto, Moene Roovers, Ivar Schutte, Luuk Weers 

Speeldata 2018
12 t/m 15 juli: Jachthaven Haddock, Almere (try outs)

2 t/m 7 augustus en 9 t/m 12 augustus: Theaterfestival Boulevard Den Bosch, Zuiderplas

Kaartverkoop 
Try outs Almere: €10,50: Schweigman.org
Kaartverkoop Den Bosch: €19,- : Festivalboulevard.nl

De voorstelling vindt plaats in een kleine ruimte, en is daardoor niet geschikt voor mensen met claustrofobie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.