OPERA2DAY zoekt verhalenmakers voor voorstelling De vernuftige man Don Quichot van La Mancha in Carré

OPERA2DAY zoekt verhalenmakers voor voorstelling De vernuftige man Don Quichot van La Mancha in Carré

Voor de productie De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha zoekt OPERA2DAY verhalenmakers voor de voorstelling op 9 februari in Amsterdam. De verhalenmakers schrijven een nieuw avontuur voor Don Quichot. Het verhaal wordt onderdeel van de voorstellingsavond en gepubliceerd op een speciale website. iedereen vanaf 16 jaar kan meedoen. Ervaring met het schrijven van verhalen is niet nodig.  

Alle deelnemers krijgen een creatieve Don Quichot-schrijfworkshop aangeboden. Met behulp van een schrijfdocent leven de verhalenmakers zich in de wereld van deze held in, en schrijven een verhaal van ongeveer een A4-tje. Op donderdag 9 februari 2023 bezoeken de deelnemers gratis de avontuurlijke opera De vernuftige Edelman Don Quichot van La Mancha in de Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Aanmelding voor de gratis creatieve schrijfworkshop in combinatie met een bezoek aan de adembenemende opera via: www.opera2day.nl/verhalenmakers.

Over de voorstelling
Cervantes’ roman De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha is een van de meest geliefde werken uit de wereldliteratuur. Een boek dat ook al eeuwenlang inspireert; zo vonden we zeker negentig o met Don Quichot in de hoofdrol. Maar bijna al die opera’s nemen slechts één of enkele passages uit het zo’n 1000 pagina’s omvattende boek, of brengen het karakter terug tot een eenvoudige dwaas. Maar wie het boek als geheel bekijkt ziet dat het verrassend modern is. Don Quichot lijkt een waanzinnige, maar de vraag rijst: kiest hij die rol niet actief? Want wie is er nu echt gek geworden: Don Quichot, of de wereld om hem heen?

Tijd dus voor een gloednieuwe opera. Een opera over de herovering van de fantasie. Een opera die gecreëerd wordt door twee makers die in 2019 onze ‘nieuwe barokopera’ Vivaldi – Dangerous Liaisons mede tot een groot succes maakte. Naast het libretto tekent de Italiaanse regisseur Stefano Simone Pintor deze keer ook voor de regie. Componist Vanni Morretto schiep een meeslepende en kleurrijke partituur, met een hoofdrol voor composities uit de middeleeuwen waar Don Quichot zo naar verlangt. Om dit betoverende muzikale universum tot leven te wekken werken de moderne musici van het New European Ensemble samen met het in middeleeuwse muziek gespecialiseerde Italiaanse La Fonte Musica. Alles onder leiding van OPERA2DAY’s muzikaal leider Hernán Schvartzman.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.