Open Recorder Days Amsterdam 2023 presenteert festivalprogramma en een uitverkocht concours

Open Recorder Days Amsterdam 2023 presenteert festivalprogramma en een uitverkocht concours

Open Recorder Days Amsterdam presenteert de zesde editie van vrijdag 7 tot en met zondag 9 juli 2023 in het Conservatorium van Amsterdam. In 2023 is het thema: Amsterdam als wereldwijde hoofdstad van de blokfluit. De blokfluit is in opmars. Voor de blokfluit als kleinste instrument presenteert ORDA een groots festival in Amsterdam met blokfluitsterren uit de hele wereld. Het festival presenteert een internationaal concours voor blokfluitisten. De openstelling van het concours medio februari 2023 leidde meteen tot een grote toeloop van deelnemers uit de hele wereld, in een paar dagen tijd was het concours vol met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Taiwan, Hong Kong, USA, Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Israël, Hongarije en Slowakije en meer. ORDA 2023 viert de veelzijdigheid van het instrument met concerten, masterclasses en workshops. In het concertprogramma treden o.a. op: Erik Bosgraaf, Corina Marti, Stefan Temmingh en Susanne Fröhlich. Organisator is The Royal Wind Music die op zaterdagavondconcert 8 juli 2023 optreedt. 

Open Recorder Days Amsterdam – Concours 2023

Hoofdonderdeel van het festival is een grootschalige competitie voor amateurblokfluitisten van alle leeftijden en van alle windstreken. Daarnaast is er een categorie voor (pre)professionele blokfluitensembles. Deelnemers komen van over de hele wereld om mee te dingen naar de vele prijzen. “In eerdere edities waren er 200 deelnemers uit 20 verschillende landen, en deze editie belooft het nog groter te worden,” aldus Anna Stegmann van de Royal Wind Music, een van de vier team-leden ORDA 2023. Dat maakt dat dit kleinste instrument in Nederland bij een van de grootste muziekcompetities behoort, zeker gezien de aantallen deelnemers. De voorrondes en finale vinden overdag plaats tijdens alle festivaldagen en zijn gratis en openbaar toegankelijk voor het publiek. De juryleden voor het ORDA concours 2023: Bert Honig (voorzitter, Nederland), Ana Figueiras (Portugal), Bolette Roed (Denemarken), Han Tol (Nederland), Ian Wilson (Verenigd Koninkrijk), Alana Blackburn (Australië). Zondag 9 juli is om 9.30 uur de finale en om 16.00 uur de prijsceremonie met daarvoor een interactief concert door Erik Bosgraaf en Ernst Reijseger. 

Open Recorder Days Amsterdam presenteert concerten, masterclasses en workshops

De concertprogrammering is spannend en wordt verzorgd door toonaangevende internationale blokfluitisten. Enkele van de highlights zijn concerten van The Royal Wind Music & Stefan Temmingh.

Naast de concerten en concours is er een markt waarop blokfluitbouwers en bladmuziek winkels uit de hele wereld vertegenwoordigd zijn. Het festival stimuleert onderlinge uitwisseling door workshops en masterclasses. Op zaterdag 8 juli is er een docentensymposium waarin topdocenten uit heel Europa zich presenteren en in debat gaan.

FOTO:Eduardus Lee

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.