Open Recorder Days Amsterdam 2021 presenteert nationale editie blokfluitconcours op zaterdag 23 oktober

Open Recorder Days Amsterdam 2021 presenteert nationale editie blokfluitconcours op zaterdag 23 oktober

Open Recorder Days Amsterdam presenteert de vijfde editie op zaterdag 23 oktober 2021 in het Conservatorium van Amsterdam. Elke twee jaar organiseert het befaamde blokfluitconsort The Royal Wind Music een festival waar blokfluitisten en liefhebbers uit de hele wereld elkaar ontmoeten. In 2012 was de eerste editie, en inmiddels ontvangt het festival bezoekers en deelnemers uit maar liefst 20 verschillende landen. 

De vijfde editie van de Open Recorder Days Amsterdam (ORDA) wordt een nationaal festival. Vanwege de Corona pandemie is het nog niet mogelijk om een groot internationaal evenement veilig plaats te laten vinden. Op zaterdag 23 oktober 2021 verwelkomt het festival blokfluitisten en liefhebbers die in Nederland wonen voor een dag vol inspiratie, met een concours voor solisten en ensembles en een concert van The Royal Wind Music. Locatie voor dit feest: partner, het Conservatorium van Amsterdam! 

Jan Pieterszoon Sweelinck staat centraal in 2021

Naast het concours en een avond concert staat in deze editie Jan Pieterszoon Sweelinck centraal. Op 16 oktober 2021 is het 400 jaar geleden dat Nederlands’ beroemdste componist overleed, daarom is 2021 uitgeroepen tot Sweelinck-jaar. The Royal Wind Music verzorgt een concert ter ere van hem, er komt een speciale Sweelinck-prijs en de Sweelinck Academie, de jong talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam, komt aan de orde op de dag. 

Open Recorder Days Amsterdam – Concours 2021

Hoofdonderdeel van het festival is een grootschalige competitie voor Nederlandse amateurblokfluitisten (solisten en ensembles) van alle leeftijden en van alle windstreken. De internationale editie wordt weer voor 2023 gepland. “Voor 2021 moesten we even heroverwegen. Maar we liepen al sinds lang met plannen rond een nationaal concours te organiseren en zagen nu de kans er werk van te maken. We verheugen ons op dit kleinere, intiemere festival en de deelnemers uit allen uithoeken van het land”, aldus Anna Stegmann. Het conours vindt in de Sweelinckzaal van het Conservatorium van Amsterdam plaats en is openbaar toegankelijk en per live-stream te volgen.

Concertprogramma zaterdag 23 oktober 2021 in Conservatorium van Amsterdam

Zaterdag 23 oktober 2021 • 20:30 uur 

The Royal Wind Music

Na de prijsuitreiking speelt The Royal Wind Music een avond concert met meesterwerken van J.P. Sweelinck “De Orpheus van Amsterdam”. Tickets staan in de verkoop op de website. 

Het festival is gehuisvest in het Conservatorium van Amsterdam, officiële partner van de Open Recorder Days 2021. ORDA-2021 is een initiatief van The Royal Wind Music, het bekende renaissance blokfluitconsort met elf musici uit zeven verschillende landen. Het ensemble speelt instrumentale muziek uit de periode 1520-1640 in programma’s die altijd uit het hoofd worden uitgevoerd. Het instrumentarium telt 45 blokfluiten van vijftien cm tot drie meter.

Website voor het volledige programma en kaartverkoop:

www.openrecorderdays.com

FOTO:©Yat Ho Tsang

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.