Op piraten avontuur met Pippi Langkous.

Op piraten avontuur met Pippi Langkous.

Recensie geschreven door: Robin Swiers

OP 5 oktober 2014 ging in de Stadsschouwburg Amstelveen de Musical van Pippi Langkous in Première. De Musical is gebaseerd op de verhalen van Astrid Lindgren die het oorspronkelijke boek over Pippi Langkous schreef.

Het verhaal:
We gaan helemaal terug in de tijd waar Villa Kakelbont al een lange tijd leeg staat. Dit huis is het enige huis dat niet geschilderd is, dus Tante Patellia wil dat huis te gebruiken als repetitie ruimte voor haar koortje. Maar dan komt Pippi samen met Meneer Nilson (het aapje) en haar paard Witje na een lange reis weer thuis met haar luchtballon. Als Tommie en Anika langs Villa Kakelbont lopen zien ze dat er iemand in het huis is gaan wonen dus ze gaan snel kijken wie er nu in woont. Dan zien ze dat Pippi in Villa Kakelbont woont en worden ze al snel vrienden. Al snel begint er een avontuur als Pippi haar vader, die een zeerover is wil gaan bevrijden uit de gevangenis. Pippi denkt dat haar vader op pirateneiland gevangen is genomen. Later blijkt dit gewoon gevangen eiland te zijn. Haar vader zit daar vast omdat hij nog grote schulden heeft af te lossen voor niet betaalde belastingen.

De Kinderen in de zaal leefden al snel mee met Pippi. Op het moment dat Pippi sliep en er inbrekers in Villa Kakelbont waren om de schat te willen stelen, riepen alle kinderen uit volle borst: “Pippi wakker worden!!”.

Hanna van Vliet zet een leuke vrolijke Pippi Langkous neer. Ieder kind kan zich wel indenken om te willen leven als Pippi. Ook Tommie gespeeld door Joey Schalker en Annika Gespeeld door Anne Deliën zetten een geloofwaardige Broer en zus neer. Het moeilijkste is om een geloofwaardig aapje Meneer Nilson neer te zetten. Ze konden daarvoor natuurlijk gebruik maken van een pop, maar hebben hier niet voor gekozen. Meneer Nilson wordt gespeeld door Remy Koffijnberg en ondanks dat je echt wel ziet dat het een mens is zet hij het aapje toch wel echt goed neer.

Verder bestaat de cast uit Raymond Kurvers, die Tante Pastellia en een Bewaker speelt. Finn Poncin Speelt de vader van Pippie, een bewaker en de agent. bij alle 3 de rollen zie je gelukkig wel een totaal ander persoon. Henriëtte Stroet maakt de cast compleet. Zij speelt de moeder van Tommie en Anika.

Het stuk zelf mag soms wel iets vlotter maar is zeker een aanrader voor het gezin.
hart heelhart heelhart heelhart leeghart leeg

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.