Op ontdekkingstocht met Berget Lewis

Op ontdekkingstocht met Berget Lewis

Recensie: Mariska Oosterhuis

Wie de musical Dreamgirls gezien heeft, kent haar misschien daar nog wel van Berget Lewis zong daarin de hoofdrol. Zaterdagavond 5 november ging haar eigen theatershow in première in het Isala Theater in Capelle a/d IJssel.

Het klinkt veelbelovend, de woorden aan het begin van de voorstelling: Het wordt een avond vol ontdekkingen. Ontdekkingen wie zij is, maar ook ontdekkingen van jezelf of misschien wel van je buren.

De werkelijkheid bleek zaterdagavond iets anders. In de helft voor de pauze gunt Berget ons een kijkje in haar leven, hoe zij met muziek in aanraking gekomen is van kinds af aan, en hoe zij op een bepaald moment in haar leven haar werk gedag zei en tegen haar collega’s zei, je ziet me wel op tv.

De praatjes worden afgewisseld met muziek, dat met veel soul gebracht wordt Het publiek wordt bij de show betrokken, regelmatig staat de hele zaal op om mee te zingen en te swingen met Berget. Ze is blij dat ze weer in het theater staat laat ze weten, want ze heeft het gemist. En die blijdschap straalt ze ook uit, de bonk energie op het podium is niet te missen. De opvallende verschijning is gekleed in het zwart en heeft een grote bos knalrood haar.

In de tweede helft van de voorstelling zet Berget helaas het verhaal niet echt door, we krijgen niet echt van haar te horen hoe zij nu aan haar inspiratie komt voor muziek en hoe zij erbij gekomen is om met band en achtergrondzangeressen haar huidige tour te maken.

Naast een vrouw vol power, bewijst Berget dat ze ook hartverscheurende en ontroerende liedjes kan zingen. Het ‘one night only’ ontroert tot tranen aan toe. Ze heeft ook een positieve boodschap voor het luisterend publiek: Het is belangrijk van jezelf te houden, jezelf zo nu en dan te vertellen dat je ‘amazing’ bent. ‘You’re amazing, I like you just the way you are.’

Berget en haar achtergrondzangeressen zijn niet de enige die op het podium staan om te zingen, er is ook ruimte voor lokaal talent. De 16-jarige Zoe uit Capelle wordt door Berget uitgenodigd om haar versie van Adeles Hello ten gehore brengen deze avond. Het wordt niet goed duidelijk of dit één van de jongeren was die uitgenodigd waren om bij Berget thuis muziek te komen maken.

Als je zin hebt in een avond vol muziek, is het een aanrader om naar een show van Berget te gaan. Geheid dat je met een vrolijk en voldaan gevoel weer naar huis gaat. Dat de geluidssterkte van de microfoons van het achtergrondkoor en de muziek niet altijd even goed op elkaar was afgestemd, nemen we maar voor lief. Het kan alleen maar beter worden in de komende shows.

Gezien: Ontdek Berget Lewis
Datum: 5 november 2016
Plaats: Isala Theater, Capelle a/d IJssel

Meer informatie en kaarten: www.bergetlewismusic.nl

hart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.