Op een roze wolk na de première van De drie biggetjes

Op een roze wolk na de première van De drie biggetjes

Recensie: Dominique van der Meer
Foto’s: Robin Swiers en Dominique van der Meer

In een vol Luxor Theater ging gisteren de musical De drie biggetjes in première in Rotterdam. Opvallend veel volwassenen waren aanwezig om te kijken naar deze nieuwe versie van de musical met K3 in de hoofdrol.

De musical waarin Knirri (Marthe De Pillecyn), Knarri (Hanne Verbruggen) en Knorri (Julia Boschman) verliefd worden op de wolven Wuppert (Louis Thyssen), Willy (Michiel De Meyer) en Waldo (Gio Kemper) was al twee keer eerder te zien in de theaters (2003 en 2007). Toch worden we tijdens deze nieuwe versie verrast met een nieuwe scène en een aantal aanpassingen die meer bij deze tijd horen.

Vanaf het eerste moment is het publiek laaiend enthousiast, wanneer de zaallichten dempen begint het applaus en gejuich al. Wolf Baltimoor (Peter Thyssen) opent samen met zijn wolvenzonen de show, vanaf dat moment spat de energie van het toneel. Baltimoor wil wraak nemen op de big die hem in het verleden tot schande heeft gemaakt, hij stuurt zijn drie zonen op pad om hem te wreken. De zoon die dit lukt, krijgt de Wolvenhoorn en wordt daarmee koning van het bos. Peter, Louis, Michiel en Gio zijn heel goed op elkaar ingespeeld, regelmatig krijgen ze de zaal hard aan het lachen of juist heel stil.

Wanneer de herberg De Drie Biggetjes in de tweede scène in beeld komt, is er direct een andere sfeer. Ganda, ook wel Mama Big, (Nurlaila Karim) stelt ons voor aan de eigenaressen van de herberg (en haar dochters) Knirri, Knarri en Knorri. Terwijl haar dochters en de rest van het dierenbos luchtig doen over het gevaar van de wolven, waarschuwt Ganda voor het komende gevaar. Met het lied ‘Pas toch op voor de grote boze wolf’ zingt Nurlaila de zaal plat.

Gelukkig is daar het wolvenalarm, Pluisje (Marie Verhulst), om de dieren in het bos te waarschuwen als de wolven te dichtbij komen. Marie is heerlijk hysterisch en omarmt haar personage met, zo te zien, heel veel plezier.

Aan het spel, de zang en het dansen van K3 is niet te zien dat dit de eerste musical is voor het drietal. Je voelt gewoon dat het spelen van deze musical voor K3 een (kinder)droom is die uitkomt.

En dan is daar het ensemble, een groep mensen waarvan ik vind dat zij te weinig credits krijgen voor hun harde werk. Zij slepen de hoofdcast erdoor, zorgen voor de sfeer in hun prachtige kostuums. Alle dieren hebben iets unieks, denk aan een dans of een accent.

Kortom alles klopt aan deze musical; de sfeer, de zang, de dans, het acteren, de prachtige kostuums en het geweldige decor. Gelukkig heb je nog een aantal maanden de kans om deze musical te gaan bekijken, maar wacht niet te lang anders zijn de kaartjes op!

Voor en na de voorstelling kregen wij de kans om K3 en de wolven te interviewen, beelden daarvan zijn ook op deze site te zien.

Kijk voor meer info en kaarten op de3biggetjes.live

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.