Op avontuur in JungleBoek de musical

Op avontuur in JungleBoek de musical

Recensie en foto’s: Mieke van der Raay

Zondagmiddag 22 januari was de première van JungleBoek van Theater Terra, de makers van De Kleine Zeemeermin, Peter Pan en De Tovenaar van Oz. Het is een voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar en speelde deze dag in theater de Meervaart in Amsterdam.

Iedereen kent het verhaal van Mowgli wel, maar voor degene die het niet meer weten, even in het kort het verhaal: Mowgli groeit op midden in de jungle, bij een familie van wolven. Met zijn vrienden Baloe de beer en Baghiera de panter beleeft hij avonturen in de wirwar van tropische bomen en planten. Hij leert jagen en de taal van de dieren spreken. Dan verschijnt Shier de tijger, die achter hem aan zit. Tijd voor Mowgli om voor eens en voor altijd uit te maken wie de koning van de jungle is!

Er zijn van die voorstellingen, die er met kop en schouders boven uit steken, deze voorstelling is er zeker zo één. Er zijn zoveel bijzondere dingen in deze voorstelling. Zo is het decor gewoon heel subliem gevonden: een huifkar die in een handomdraai veranderd kan worden in een podium of een grot. De gehele voorstelling wordt gespeeld met drie acteurs, maar soms lijkt het of er wel meer dan tien acteurs aan het werk zijn. Er zijn vliegensvlugge kledingwissels, soms in enkele seconden, terwijl de acteurs ondertussen verder gaan met hun tekst of een liedje zingen.

De drie spelers Sjors Arts, Robin Ketelaers en Tom Di Scala stralen en genieten, ze weten de lappen tekst vlekkeloos te laten klinken om dan van hun perfecte zang maar niet te spreken. Sjors was de vrolijke noot. Zijn komische timing is echt ontzettend goed. Tom lijkt wel een kameleon, hij wisselt de rollen met groot gemak af en het is een voorrecht om naar zijn zang te mogen luisteren. Zo zuiver en zo overtuigend heb ik het de laatste tijd niet meer gehoord. Robin staat haar mannetje tussen de twee heren, ze speelt en zingt heel natuurlijk.

Het is een hele vrolijke voorstelling, met hier en daar goed gevonden woordspellingen. De muziek blijft in je hoofd zitten. Het is een ietwat spannend verhaal, maar de voorstelling is dan ook voor 6 jaar en ouder. Bijna alle kinderen zaten geboeid en gefascineerd te kijken en te luisteren, toch bleek een enkeling toch nog te jong voor deze voorstelling. Aan het eind kwam iedereen vrolijk en opgewekt naar buiten. Wil je meer weten over deze voorstelling? Kijk dan op https://theaterterra.nl/kindervoorstellingen/jungleboek/

Spel: Sjors Arts, Robin Ketelaers, Tom Di Scala

Naar het verhaal van Rudyard Kipling

Script & liedteksten: Marc Veerkamp

Muziek: Fons Merkies en Laurens Goedhart

Regie: Wesley de Ridder

Poppen, decor- & kostuumontwerp: Kathelijne Monnens

Lichtontwerp: Israel Del Barco

Geluidsontwerp: Tim van Tooren

Productieleider: Margo van Olst

Producent: Michiel Morssinkhof

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.