Op 4 en 5 mei komt Sven Ratzke naar Antwerpen met de legendarische voorstelling “Marlene”

Op 4 en 5 mei komt Sven Ratzke naar Antwerpen met de legendarische voorstelling “Marlene”

FOTO:© Ann-Marie Schwanke

De wervelende theaterhit met in de hoofdrol internationale ster Sven Ratzke komt naar Antwerpen. Het muziektheaterstuk over legende Marlene Dietrich, de filmgodin en chansonnière vol mysterie en glamour, is op 4 en 5 mei 2024 te zien in het Fakkeltheater. De voorstelling “Marlene” van Pam Gems keert na 18 jaar terug naar de Rode Zaal. In 2006 speelde Leah Thys de rol van Marlene Dietrich ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het Fakkeltheater.

Buitenkansje voor het Vlaamse publiek: de Nederlandstalige versie van “Marlene” Voor het Vlaamse publiek is deze voorstelling een absolute buitenkans, want Sven Ratzke is genomineerd voor een Musical Award in de categorie beste vertaling. Het theaterpubliek mag dan ook een spetterend staaltje taalspel verwachten. Sven Ratzke heeft de originele tekst van Pam Gems bewerkt en vertaald. Sven heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan het stuk, waardoor het ook echt een nieuwe versie van de voorstelling is geworden. Speciaal voor deze bewerking kreeg hij toegang tot de originele dagboekfragmenten van Marlene Dietrich in het archief in Berlijn. Hij gebruikte de fragmenten ter inspiratie en liet enkele delen zelfs letterlijk terugkomen in de tekst. In combinatie met de speciaal door Connie Palmen  geschreven teksten voor deze voorstelling,  wordt dit een bijzondere ervaring voor het publiek. Sven Ratzke brengt de Nederlandstalige versie van “Marlene”. De liedjes worden gezongen in het Duits en Engels. Deze voorstelling ging onlangs met veel succes in première in het Renaissance Theater te Berlijn. De voorstelling toert momenteel door Nederland en binnenkort komt Vlaanderen aan de beurt.

Sven Ratzke kijkt alvast uit naar zijn komst naar Antwerpen en het Fakkeltheater  In deze videoboodschap introduceert hij het stuk alvast aan het theaterpubliek.
Het icoon Marlene Dietrich

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte ‘Go home Marlene!’ en ‘Verrader!’. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 20e eeuw. Een inkijk in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf. Foto: Brigitte Dummer

Sven Ratzke
Na zijn hoofdrollen in musicalklassiekers en de geroemde one man shows, waaronder internationale hit-voorstelling “Where are we now” over het leven en werk David Bowie waarmee hij over de wereld toerde, is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten. Internationale topproductie Coproducent van “Marlene” is het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. Hedwig and the Angry Inch) in Berlijn. Met teksten van Connie Palmen en kostuums van Ian Griffiths, creative director van het wereldberoemde modemerk Max Mara.

Foto: Brigitte Dummer

De pers over “Marlene” “Sven Ratzke speelt Dietrich geweldig in al haar kwetsbaarheid, kribbigheid, melancholie en trots. Dit is geen traves􀆟e, maar het zuiverste bronwater.”  HET PAROOL “De laatste levensdagen van de Duitse diva Marlene Dietrich worden meesterlijk vertolkt door ras-entertainer Sven Ratzke.” DE TELEGRAAF “Als Dietrich is hij kwetsbaar, dan weer furieus en houdt alle ogen op zich gericht, zoals zij dat vast ook deed. Deze rol is hem op het lijf geschreven, punt.” NRC

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.