Oostpool en ArtEZ maken live online voorstelling DECAMERONE 2020

Oostpool en ArtEZ maken live online voorstelling DECAMERONE 2020

Derdejaars theaterstudenten maken virtuele voorstelling onder leiding van regisseur Timothy de Gilde

Toneelgroep Oostpool maakt jaarlijks een voorstelling met de derdejaars klas van de ArtEZ Toneelschool uit Arnhem. En hoewel er sinds de uitbraak van het coronavirus honderden producties in het land zijn geannuleerd, gaat de virtuele voorstelling DECAMERONE 2020 op 13 mei aanstaande in première voor het grote publiek. Een nieuwe voorstelling gemaakt door zeven theaterstudenten, die onder leiding van regisseur Timothy de Gilde een nieuwe versie maken van Boccaccio’s Il Decameron (uit 1348). Een voorstelling die tot stand kwam zonder dat cast en crew live bij elkaar geweest zijn. Een live voorstelling waar het publiek bij kan zijn. Niet in de theaterzaal, maar thuis via het scherm. Gratis kaarten zijn te verkrijgen via de website van Toneelgroep Oostpool, met daarbij de mogelijkheid tot een donatie. 

DECAMERONE 2020 gaat op 13 mei a.s. in première. En is vervolgens te zien t/m 16 mei op verschillende tijden. Kijk op oostpool.nl voor meer informatie en het reserveren van een gratis toegangsbewijs.

Voor de derdejaarsproductie met ArtEZ Toneelschool sluiten de studenten en regisseur zich normaalgesproken zo’n 6 weken op in Huis Oostpool. De uitbraak van coronavirus en de door de overheid opgelegde maatregelen dwongen het gezelschap echter om geïsoleerd vanuit huis van start te gaan. Aangescherpte maatregelen zorgen er nu voor dat de voorstelling vooralsnog niet live gespeeld mag worden. Vanwege de noodzaak om dit stuk nú te brengen, kiezen Oostpool en ArtEZ voor de digitale weg, en wel live.

Decamerone 2020
Het is 2020 en het coronavirus heeft de wereld in zijn greep, Huis Oostpool sloot haar deuren. Zeven studenten en regisseur Timothy De Gilde ontmoetten elkaar voor het eerst op maandag 16 maart. Allen vanuit hun eigen huis, in contact binnen een online omgeving. Geïsoleerd en toch verbonden, stuitten ze op Il Decameron van de Italiaanse dichter Giovanni Boccaccio. Een verzameling van honderd verhalen, verteld door tien jonge mensen die zich, op de vlucht voor de pest in Florence, hebben teruggetrokken in een geïsoleerd verblijf.

Wat willen we elkaar nu vertellen?
Geïnspireerd door de vertellingen uit Boccaccio’s Il Decameron gaan de ArtEZ studenten, in een tijd waarin het gevaar en onzekerheid ons leven beheerst, met elkaar in gesprek. Want wanneer we elkaar spreken, wat zeggen we elkaar dan? Wat willen we horen? Wat is de kracht van vertelling? En wat voor verhalen willen wij nu delen? Onder leiding van Timothy de Gilde wordt gezocht naar antwoorden op deze vragen. Met als resultaat een spannende verzameling van nieuwe en oude verhalen. Emotionele hartekreten. Van mensen. Over mensen. Over het leven.

Eindejaarsvoorstelling
Decamerone 2020 is alweer de elfde voorstelling die ontstaat door de samenwerking tussen Toneelgroep Oostpool en de derdejaars klas van de ArtEZ Toneelschool in Arnhem. De 7 jonge acteurs verlaten in 2021 de toneelschool en maken met deze voorstelling vlieguren bij een van Nederlands grootste en meest vooraanstaande theatergezelschappen. Voor het publiek hét moment om kennis te maken met een toekomstige generatie acteurs. Voor de jonge talenten is het de kans om zich te laten zien en samen te werken met een professionele regisseur en productieteam.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.