Oostpool Audio lanceert podcastserie The Harvest

Oostpool Audio lanceert podcastserie The Harvest

Toneelgroep Oostpool lanceert Oostpool Audio: theater om naar te luisteren. The Harvest is de eerste fictionele podcastserie van Oostpool Audio en bestaat uit 6 korte afleveringen. Geschreven door de jonge Nederlands-Kosovaarse Vera Morina en geregiseerd door Jan Hulst. In dit distopische audiodrama volgen we eindexamenkandidaat Iphis die in de zomer van 2043 nachtenlang ronddwaalt in een ondergrondse superqueerclub. Een spannende mozaïekvertelling over wanneer vrijheid omslaat in begrenzing. Met een topcast bestaande uit Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Isabelle Kafando, Kirsten Mulder, Vanja Rukovina, Ariane Schluter, Sidar Toksöz en Simme Wouters.

Dinsdag 6 april verschijnen de eerste twee afleveringen van The Harvest, daarna wekelijks een nieuwe episode! Beluister The Harvest gratis via je favoriete podcast-app. Meer over The Harvest op oostpool.nl

Over The Harvest
In de zomer van haar eindexamen vertrekt de vader van Iphis naar zijn thuisland om te vechten aan het front en is zij plotseling de enige man in huis. Maar in plaats van haar moeder te helpen of te studeren sneakt Iphis elke avond het huis uit en gaat naar een verlaten metrostation. Daar, diep verstopt in het gangenstelsel, is de ingang van THE HARVEST; een ondergrondse superqueerclub waar het niet uitmaakt wie of wat je bent, als je maar met liefde accepteert hoe de ander is. Een vrijplaats voor iedereen die zich niet herkent in de bovengrondse heterowereld.

Nachtenlang verdwaalt Iphis in dit doolhof vol verleiding. Totdat ze een deur opent die ze niet had moeten opendoen en dingen ziet die ze niet had mogen zien. Plotseling verandert haar tocht door de ondergrondse hemel in een confronterende bad trip.

Vera Morina
Nederlands-Kosovaarse Vera Morina (1995) schrijft toneel, scenario’s en poëzie. In 2019 studeerde ze af aan de opleiding Writing for Performance aan de HKU. Met haar afstudeeronderzoek naar inclusiviteit in het theater won ze De Pluijm, de scriptieprijs van haar opleiding. Sinds haar afstuderen schrijft ze o.a. voor Frascati Producties, Theater Bellevue en De Toneelmakerij. Ze neemt deel aan het schrijftraject Slow Writing Lab V bij het Nederlands Letterenfonds en ontving de YAA-award. Thema’s die veelvuldig terugkomen in haar werk zijn afkomst, identiteit, seksualiteit en familie. Het idee voor The Harvest ontwikkelde zij bij Frascati Producties. Bij Oostpool schreef ze in 2020 een lovestory voor de eerste editie van Het Hele Verhaal.

“Ik schrijf omdat theater en literatuur mij leerde dat er buiten onze alledaagse realiteit nog een werkelijkheid bestaat: de verbeelding, de fantasie. Dat was een verlossing die ik iedereen wil schenken.” | Vera Morina

FOTO:©Zazie Stevens & Elizaveta Fedemesser

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.