Oostenrijks Gouden Ereteken van Verdienste voor Pia Douwes

Oostenrijks Gouden Ereteken van Verdienste voor Pia Douwes

Vanmiddag ontving actrice, zangeres, danseres en coach Pia Douwes uit handen van de Oostenrijkse Ambassadeur, H.E. mevrouw Heidemaria Gürer het Gouden Ereteken van Verdienste voor de Republiek Oostenrijk. Deze hoge Oostenrijkse onderscheiding werd uitgereikt aan Pia Douwes in aanwezigheid van familie en vrienden in de Oostenrijkse residentie in Den Haag.

Pia Douwes ontving het Gouden Ereteken van Verdienste voor de Republiek Oostenrijk vanwege haar grote verdiensten voor de Nederlands – Oostenrijkse culturele betrekkingen. Pia Douwes maakte in 1986 haar musicaldebuut in Oostenrijk en vertolkte in 1992 de iconische rol van keizerin Elisabeth tijdens de wereldpremière van de gelijknamige musical in Wenen. Pia vertolkte deze rol sindsdien talloze keren in Oostenrijk, Nederland en Duitsland en zij zal deze zomer de rol van Elisabeth opnieuw spelen tijdens twee bijzondere concerten in de tuin van Schloss Schönbrunn, het wereldberoemde keizerlijk paleis waar keizerin Elisabeth veel tijd doorbracht. Tot en met 31 maart a.s. is Pia Douwes nog in Nederland te zien als Morticia Addams in The Addams Family.

Het Gouden Ereteken van Verdienste voor de Republiek Oostenrijk werd op 2 april 1952 door de Oostenrijkse regering bij wet ingesteld en is vergelijkbaar met een Nederlandse ridderorde. De Oostenrijkse bondspresident verleent de onderscheiding op voordracht van de regering. Het Ereteken is een achtpuntig rood geëmailleerd Maltezer kruis dat aan een driehoekig lint op de borst wordt gedragen.

Foto: Robin Swiers


Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.