Oorlogswinter van De Leeuw Producties

Oorlogswinter van De Leeuw Producties

Naar het bekende boek van Jan Terlouw waar eerder ook een film van is gemaakt is er nu de musical, door De Leeuw Producties in Theater De Leeuw in Arnhem.

Oorlogswinter vertelt over Michiel van Beusekom die door zijn buurjongen Dirk betrokken raakt bij het verzet en ineens een Engelse piloot onder zijn hoede heeft. Lukt het Michiel dit geheim te bewaren? Kan iemand hem helpen? En wie kan hij eigenlijk vertrouwen?

De Leeuw Producties zet een prachtige voorstelling neer. Met een mooi en multifunctioneel decorstuk is het podium in een paar tellen veranderen van het huis van Michiel tot de schuilplaats van Jack of het huis van de barones.

Het verhaal werd prachtig en sterk gebracht door de cast. Zo nu en dan was de zang niet overal even sterk maar de ensemble zang was erg prachtig, sterk en indrukwekkend. Milan Hendriks als Oom ben was erg goed en sterk van spel en zang Ook Wieke de Keyzer als Moeder en Iris Versluis als Erika waren een genot om naar te kijken en te luisteren. Ze wisten de boodschap echt over te brengen en het publiek mee te trekken in het verhaal. Scènes met Tinus Immink als Michiel en Daan Mars als Jack zaten vol humor met vrij veel en hilarische steenkoolengels, waar het publiek heerlijk om kon lachen. Scènes werden prachtig neergezet en vooral de executie scene was erg indrukwekkend verbeeld. Ook prachtig was een scène met een lied geïnspireerd door Joodse muziek met dans en viool, erg mooi.

Een prachtige voorstelling over keuzes maken en vertrouwen in oorlogstijd. En een hoop en wens die we allemaal nog steeds hebben als het over oorlog gaat : Laat dit de laatste zijn. Deze voorstelling zou echt een aanrader om naar toe te gaan maar helaas was deze al snel uitverkocht, namelijk binnen 24 uur. Gelukkig komt De Leeuw Productie komende november met de productie ‘Cabaret’. Wees er alleen snel bij want het is al gebleken dat de kaartverkoop snel kan gaan.

Bezoek de site van De Leeuw Producties: https://theaterdeleeuw.nl/deleeuwproducties

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.