OORKAAN PRESENTEERT PREMIÈRE VAN VIER!

OORKAAN PRESENTEERT PREMIÈRE VAN VIER!

In het Muziekgebouw te Amsterdam gaat op 9 januari 2022 Vier! in première, de eerste productie van het Oorkaan Ensemble.

Het nieuw opgerichte Oorkaan Ensemble bestaat uit vier internationale topmusici. Zij spelen theatrale concerten op basis van de gelauwerde Oorkaan Methode en combineren daarin verschillende culturen en muziektradities.

Vier! gaat over samenzijn en verklankt het idee van verbroedering. Een reis vol traditionele Turkse klanken, nieuwe composities en een vleugje Mozart. Een vrolijk theatraal familieconcert voor iedereen van 4-104 jaar. Vol ­(on)herkenbare klanken, beweging en humor.

Er staan wereldpremières op het programma van twee prijswinnende componisten: avontuurlijke klanken van Steven Kamperman en expressief werk van Emre Sihan Kaleli. Daarnaast presenteren we een eigen arrangement van een compositie van de Turkse klaviervirtuoos Fazil Say.

De regie van Vier! is in handen van internationaal bekroond regisseur Caecilia Thunnissen en jong talent Yorick Stam. De scenografie van Morgana Machado Marques en kostuums van de veelbelovende Esra Copur staan garant voor een spectaculaire kijkervaring.

MONDIALE KLASSIEKE MUZIEK
Oorkaan heeft een dubbele missie: zoveel mogelijk kleine en grote oren kennis laten maken met live uitgevoerde muziek en het openbreken van de canon met mondiale klassieke muziek.
 
 “De Raad voor Cultuur waardeert de sterke motivatie (…) om een ​​breed programma te creëren en de smalle structuur van muziek, opgedeeld in verschillende stijlen, vrij te maken. De term ‘mondiale klassieke muziek’ doet recht aan een meer inclusieve canon, passend bij de huidige samenleving.
HET OORKAAN ENSEMBLE
Michela Zanoni: harp 
Michele Mazzini: klarinet 
Robbrecht Van Cauwenberghe: accordeon 
Veysel Dzhesur: slagwerk

Fotografie: Melle Meivogel

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.