Ook Freek Bartels pakt rol in The Beauty and the Beast

Ook Freek Bartels pakt rol in The Beauty and the Beast

Freek Bartels gaat de rol van blaaskaak Gaston spelen in de nieuwe Nederlandse versie van de musical The Beauty and the Beast. De voorstelling gaat half november in premiere en zal daarna het hele seizoen door heel Nederland te zien zijn.Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland donderdag in het AD gemeld.

Bartels was eerder te zien in onder meer Petticoat, Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Les Misérables. Eerder werd al bekendgemaakt dat Anouk Maas de rol van Belle gaat spelen. Wie de rol van het Beest gaat vertolken, wordt binnenkort naar buiten gebracht.

The Beauty and the Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen.

The Beauty and the Beast was de eerste animatiefilm die werd genomineerd voor een Oscar voor beste speelfilm. De musical beleefde zijn wereldpremière in 1994. De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd. Toen speelden Chantal Janzen, Carlo Boszhard, Stanley Burleson en Renée van Kooten de hoofdrollen.

BRON: Shownieuws

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.