Onthulling V-monument op 7,5 jarig jubileum Soldaat van Oranje – De Musical

Soldaat van Oranje – De Musical bestaat maandag 30 april zeveneneenhalf jaar. Dit jubileum staat die dag in het teken van de onthulling van het V-monument in de TheaterHangaar in Katwijk. Het V-monument herbergt een verzameling herinneringen in een transparante driedimensionale V, ontworpen om die herinneringen levend te houden. Niet alleen door de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden door te vertellen, maar juist ook die van andere Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

 Soldaat van Oranje – De Musical heeft het Nederlandse publiek gevraagd om een voorwerp met een persoonlijk verhaal, dat herinnert aan de Tweede Wereldoorlog, te doneren voor dit monument. Naast de  historische voorwerpen die in de V tentoongesteld worden, worden alle inzendingen digitaal vastgelegd en toegelicht via een digitale zuil. De V – bekend van het beeldmerk van de musical – staat behalve voor Victorie, ook voor Vriendschap, Vrede, Vijand, Verraad, Verliefd, Verzet, Vrijheid, Vlucht, Veiligheid, zelfs voor Vliegveld Valkenburg en voor zoveel meer.

 Een beperkt aantal kaarten is beschikbaar voor de jubileumvoorstelling op 30 april. Voor meer informatie kijk op de volgende pagina.  

Soldaat van Oranje – De Musical is een productie van NEW Productions, het productiebedrijf van investeringsmaatschappij Amerborgh. 

 

    Foto: Hielco Kuipers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.