Onder de groene hemel in première

Onder de groene hemel in première

Nieuw geschreven musical met de hits van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh

Vanavond gaat de nieuw geschreven musical Onder de groene hemel van Bos Theaterproducties in première in Stadsschouwburg Haarlem. Het bekende oeuvre van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh vormt de basis van de voorstelling. De datum en locatie zijn met zorg uitgekozen; vandaag zou het de zeventigste verjaardag van Lennaert Nijgh, geboren Haarlemmer, geweest zijn.

 De cast bestaat o.a. uit musicalster René van Kooten (Jersey Boys, Next to Normal, Les Misérables), Thomas Cammaert (Sonneveld, Ramses), Sophie Veldhuizen (Hij gelooft in mij, Mary Poppins), Anne-Mieke Ruyten, Jan Elbertse, Hanneke Last, Daan Smits en Marcel de Groot (bandleider). Koen van Dijk is verantwoordelijk voor de tekst en regie, de choreografie is in handen van Daan Wijnands.

In Onder de groene hemel vertelt Jimmy het verhaal van een op het oog onmogelijke liefde. We gaan terug naar Amsterdam in het woelige jaar 1969. Jimmy zal in allerlei gedaanten en rollen opduiken om zijn toekomstige ouders, een keurig meisje uit het dorp en een echte hippie, bij elkaar te brengen en te houden. Gaat hem dit lukken in het tijdperk van de vrije liefde…?

Onder de groene hemel is tot en met zondag 31 mei 2015 te zien in de Nederlandse theaters.

René van Kooten: “ Ik wilde Onder de groene hemel erg graag doen! Ik ben gek op de tijd waarin het verhaal zich afspeelt, als er één tijd is die ik graag had willen mee maken… Daarnaast zijn de liedjes die Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh samen schreven al bijna een halve eeuw onderdeel van ons culturele erfgoed. De muziek en de melodieën zijn heel fijn, bijna folk. Zo is ‘Tip van de sluier’ gewoon filosofisch, echt te gek!“.

speelperiode                    9 januari t/m 31 mei 2015

première                            29 januari 2015 om 20.15 uur Stadsschouwburg Haarlem

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.