Ondanks groot succes in buitenland nieuwe show Percossa eerst in Nederland

Ondanks groot succes in buitenland nieuwe show Percossa eerst in Nederland

Bij BAM mag publiek eigen ‘huis-tuin-en-keuken-slagwerk’ meenemen.

Vandaag maakt regisseur Jos Thie bekend dat Percossa, ondanks hun grote populariteit in het buitenland, de gloednieuwe show BAM in Nederland in première laat gaan. Percussieperformers Janwillem van der Pol, Eric Robillard, René Spierings en Freek Koopmans laten in deze show veel nieuw materiaal zien, aangevuld met hoogtepunten uit vier eerdere voorstellingen. Ze nodigen dit keer het publiek uit huis-tuin-en-keuken-spullen mee te nemen naar het theater, waarmee de mannen van Percossa op het toneel muziek zullen gaan maken. BAM gaat 14 november 2017 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag in première. Daarna volgt tot en met 17 maart 2018 een tour langs de Nederlandse theaters.

Regisseur Jos Thie (van o.a. Mini en Maxi, Jochem Myer, Armin van Buren en diverse spectaculaire locatievoorstellingen): “Percossa is uitermate populair in het buitenland: onder andere in de Verenigde Staten, Taiwan, Canada, Frankrijk en Duitsland. Toch hebben we besloten BAM eerst aan het Nederlandse publiek te tonen. Het DNA van de voorstelling wordt namelijk heel Hollands: uitermate muzikaal, vol humor, verrassend en heel interactief.”

Percossa- BAM

Percossa maakt al twintig jaar muzikaal varieté. Freek Koopmans, Janwillem van der Pol, Eric Robillard en René Spierings weten uit en mét alles muziek te maken: of dat nu broodtrommels, pvc-buizen of klompen zijn. Percossa laat zien en voelen wat ritme is. En wat ritmes met je kunnen doen. De voorstellingen worden omschreven als muzikale percussieachtbanen vol acrobatiek, zang, dans, humor, scherpe timing en theatrale fijnzinnigheid. Percossa treedt veelvuldig op in het buitenland en is daar zeer succesvol. In Nederland waren de voorstellingen 10 Jaar van de straat (2008), Knock Out (2012) en The Real Deal (2015) te zien. Percossa maakt ook jeugdvoorstellingen die in binnen- en buitenland te zien zijn: o.a. De Gebroeders Kist en Tijgers op de Trap.

Percossa – BAM

Met: Freek Koopmans, Janwillem van der Pol, Eric Robillard en René Spierings

Regie: Jos Thie

Try-outs, vanaf 13 oktober 2017

Première: 14 november 2017 Koninklijke Schouwburg Den Haag

Tour tot en met: 17 maart 2018

Foto:  Percossa)

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.