Once on this Island, de kracht van de liefde

Recensie: Mieke van der Raay

Jaarlijks komt er een productie van NME Kids on Tour. Met ieder jaar weer bijzondere talenten die ons laten zien dat niets onmogelijk is.

NME Kids on Tour heeft al meerdere keren bewezen dat het een bijzondere goede leerschool is. Al meerdere talenten die deze opleiding hebben gevolgd, hebben werk gevonden in het professionele deel van het theatervak.

Afgelopen weekend speelden ze twee voorstellingen, die allebei totaal waren uitverkocht.

Once on this Island de musical gaat over een jonge vrouw die alles over heeft voor de liefde van haar leven, ook al moet ze haar ziel verkopen. Ti Moune wordt als jong meisje op het strand gevonden en wordt liefdevol opgenomen door twee arme verhalenvertellers. Ti Moune is door de goden gered met een reden, ze heeft een speciale bestemming. Als Ti Moune volwassen is, ziet ze de knappe en rijke Daniel Beauxhomme in een glimp voorbij komen en ze is op slag verliefd. Na een enorme storm wordt Daniel gevonden door Ti Moune, hij is meer dood dan levend en ze ontfermt zich over hem. Om hem beter te kunnen maken, moet ze haar ziel geven aan de goden, dit doet ze onvoorwaardelijk. Helaas kan ze niet trouwen met Daniel, daar zij een arm meisje is en Daniel al sinds zijn kindertijd is uitgehuwelijkt.

Een unieke musical met een uniek verhaal. Wat zou jij doen voor de ware liefde? Hoever zou je gaan? Het zet je wel aan het denken.

Julia Bronkhorst speelt Ti Moune, dit doet ze heel natuurlijk, alsof ze al jaren niets anders doet, ze heeft iets hypnotiserend. De jonge Ti Moune wordt gespeeld door Olivia de Vries, ook zij heeft iets magisch en wat kan ze al goed zingen en acteren, terwijl ze nog zo jong is. Leandra van Oostroom is een overtuigende Asaka, ze weet deze rol heel speels neer te zetten. Mama Ge, de godin van de dood, wordt gespeeld door Elza Smith, dit deed ze echt zo overtuigend, een tikje gemeen, maar dit wist ze subliem over te brengen. Haar gezichtsuitdrukkingen waren echt geniaal. Larissa van der Goes, een heel jong talent, wist toch redelijk overtuigend de godin van de liefde te spelen. Voor mijn gevoel was ze iets te jong, maar ze wist me zeker omver te blazen en in te palmen met haar ongelofelijke talent. Ook de rest van de spelers bewezen maar weer eens dat deze opleiding het beste uit iedereen weet te halen. Het niveau van het spel was wel erg wisselend, de een toonde toch iets meer ervaring dan de ander. Maar dit was echt niet storend, het gaf deze voorstelling toch iets meer dimensie.

Cast: Julia Bronkhorst, Ties Kortekaas, Suzanne Hootmans, Tristan van der Lingen, Sascha Horsman, Olivia de Vries, Elza Smith, Bruce Noordwijk, Leandra van Oostroom, Larissa van der Goes, Emily Kraall, Mieke van Ginkel, Amaro Smulders, Noah Zitter, Chloé Guerrouche, Milou van Domburg, Emma Huijzer, Lieve Fasten en Madelief Brouwer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.