Omnia: Durf te dromen

Omnia: Durf te dromen

Recensie: Mieke van der Raay

Afgelopen zondagavond was ik bij de voorstelling Omnia van Volle Zaal Producties in de Berenkuil in Utrecht.

Na eerdere producties WEB en Buiten de grenzen komt Volle Zaal Producties met Omnia. Jean Paul Duijst-Bergervoet en Lenneke Feenstra hebben weer een uniek verhaal naar het theater gebracht, één met een onderliggende boodschap: namelijk durf te dromen.

Het verhaal:

Lang geleden, op een plek voorbij jouw mooiste dromen, diep in de bebossing van het Donkere Woud en verscholen voor hen die niet konden lezen, lag het magische oord Omnia. Koning Balthazar en zijn geliefde Koningin Rania bestuurden het land met trots. Samen kregen zij twee kinderen: Prins Bonifacius en zijn tweelingzus, Prinses Hiranur. Prins Faas en Prinses Hira, zoals zij binnen de paleismuren genoemd werden, groeiden op en ze bleken ware tegenpolen. Zij waren yin en yang, voor- en tegenspoed. De goede prins en de kwade prinses. Samen hielden goed en kwaad het prachtige Omnia jaren in balans. De vredige jaren waren echter abrupt voorbij toen op een avond een verschrikkelijk tragisch noodlot toesloeg. Het land werd verscheurd, verhalen werden vernietigd en Prinses Hiranur verdween als sneeuw voor de zon. Ondertussen, ver buiten Omnia, groeit een meisje op onder de beschermende vleugels van haar ouders. Een meisje, Dilly Ultiem, dat op een dag Omnia zou kunnen redden. En die dag is aangebroken. Dilly Ultiem wordt naar Omnia gehaald om het land te redden. Om te slagen zal zij vele heuvels moeten nemen en innerlijke obstakels moeten overwinnen. Zal het haar lukken om Omniate redden?

Er zijn maar 6 acteurs en wel, als ik goed geteld heb, 19 rollen. De enige met maar 1 rol is Maud Swinkels. Maud kunnen we op dit moment ook in The Sound of Music zien. Doordat de andere acteurs zoveel rollen hebben, zijn er om de paar minuten spoedverkledingen, dit gaat meestal ongemerkt voorbij, maar helaas moest Maud een extra dans doen, om de verkledingen mogelijk te maken. Dit vond ik persoonlijk best storend en haalde mij uit het mooie verhaal. De acteurs zijn duidelijk heel enthousiast en genieten volop. Er zit humor in het verhaal, maar ook een boodschap. Het is een voorstelling voor 7 jaar en ouder, maar door de verschillende woordspelingen, grappen en een twist is het een voorstelling voor het hele gezin. Zoals we gewend zijn uit eerdere voorstellingen van Volle Zaal Producties zijn de kostuums heel uniek. Dit keer zijn ze met de hand beschilderd, waardoor het lijkt of ze zo uit een boek gestapt zijn. De mooie choreografieën zijn gemaakt door Amber Sluis, Amber speelt ook meerdere rollen.

Maud speelt de rol van Dilly heel natuurlijk, heel overtuigend. Ze zingt en acteert ontzettend goed, alleen het dansen was nog niet echt overtuigend.

De andere rollen worden gespeeld door Rick Duijst-Bergervoet, Amber Sluis, Janneke Hetharia, Isa Gommers en Sven Stevens.
Stichting Volle Zaal Producties is een jong Utrechts productiehuis, opgericht in 2015. Ze maken eigen familie musicalproducties met maatschappelijke en hedendaags onderwerpen, zonder belerend over te willen komen. Vermaak met een boodschap!

Na jaren eigen voorstellingen op hoog amateurniveau te hebben geproduceerd, hebben ze een volgende stap genomen.
Volle Zaal Producties is zich aan het professionaliseren.
Ze richten zich op familiemusical; gezinnen, scholen & BSO’s. De ambitie is om per jaar een nieuwe productie naast de reeds draaiende productie te produceren en zo, over een aantal jaren, meerdere producties in de portefeuille te hebben die geprogrammeerd kunnen worden.

Meer informatie: https://vollezaalproducties.nl/omnia

Cast

Maud Swinkels is Dilly

Rick Duijst-Bergervoet is Prins Bonifacius, Wardan, Roef, Aldemar en Oude Beuk

Isa Gommers is Murielle, Kleine Hazelaar en Prinses Hiranur

Janneke Hetharia is Liv, Grote Wilg en Lovis

Amber Sluis is Koningin Rania, Verena en Rika

Sven Stevens is Fergus, Koning Balthazar en Lakei Aegidius

Crew

Jean-Paul Duijst-Bergervoet is schrijver en regisseur

Jacob de Groot is componist

Rick Duijst-Bergervoet is kostuum- en decorvormgever

Amber Sluis is choreografe

Lenneke Feenstra is productieleider
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.